Sportcast szeptember 28. - Rajtol az NB I.-es kosárszezon!

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb sporthíreit néhány percben - ez a VAOL sportcast!

Vaol.hu

Rajtol az NB I.-es kosárszezon!

Az előző szezonhoz hasonlóan a 202420/25-ös évadban sem lesz középszakasz, így az április 12-én záruló alapszakaszt rögtön a rájátszás követi, a Zsíros Tibor Magyar Kupában pedig nyolc helyett továbbra is már csak négy csapat vívja a finálét - az alapszakasz felénél a nyolc között lévő csapatok lesznek érintettek a kupában.

Az NB I. mezőnye: Alba Fehérvár, Atomerőmű SE, DEAC, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Egis Körmend, Endo Plus Servide-Honvéd, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (címvédő), MVM-OSE Lions, NHSZ-Szolnoki Olajbányász, NKA Universitas Pécs, PVSK-VEOLIA, Sopron KC, SZTE-Szedeák, Zalakerámia ZTE KK.

Az elmúlt tíz év bajnoka, 2015: Szolnoki Olaj. 2016: Szolnoki Olaj. 2017: Alba Fehérvár. 2018: Szolnoki Olaj. 2019: Falco-Vulcano Szombathely. 2020: nem hirdettek bajnokot. 2021: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. 2022: Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely. 2023: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. 2024: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely.

Haladás VSE: megalakul az új labdarúgó kft. Szombathelyen

A csütörtöki közgyűlési napirendi pontok között szerepelt a labdarúgó NB III. Észak-nyugati csoportjában szereplő Szombathelyi MÁV Haladás VSE jövője, sorsa is. „Javaslat a szombathelyi férfi felnőtt labdarúgás jövőjével kapcsolatos döntés meghozatalára” - volt az előterjesztés elnevezése.

Az előterjesztésben az áll: „Az egyeztetések eredményeként az a megoldási javaslat született, hogy a Szombathelyi Haladás Vasutas Sportegyesület elindítja a felnőtt labdarúgó csapatot az NBIII-ban azzal, hogy az indulási jogot a bajnokság téli szünetében átruházza az önkormányzat által erre a célra létrehozott sportszervezetre, amelynek az egyesület is tagja.

Óriási siker a Haladás VSE atlétájától!

Hétvégén Székesfehérváron rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség Magyarország 2024. évi U18-as és U20-as Összetett Atlétikai Bajnokságát. Hétpróbában nagyszerű vasi siker született. Pápai Nerina, a Haladás VSE még csak elsőéves ifjúsági versenyzője öt versenyszámban is egyéni csúcsot érve el fölényesen megnyerte a bajnokságot. Az első nap végén a 200 méter lefutása után átvette a vezetést, és a második napi három szám egyike után sem adta ki a kezéből a vezetést és végül 184 ponttal megelőzve a második helyezett versenyzőt a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Edzője Lengyák György volt, a gerelyhajítás felkészítésében besegített Rába Pálma.

Pápai Nerina eredményei. 100 méter gátfutás: 15.27 mp PB (egyéni csúcs). Magasugrás: 144 cm SB (idei legjobb eredmény). Súlylökés: 8,59 m PB. 200 méteres síkfutás: 25.68 mp PB. Távolugrás: 4,97 m PB. Gerelyhajítás: 25,93 m PB. 800 m-es síkfutás: 2:22.42 SB. Hétpróba: 4 366 pont PB.
Lengyák György edző ezzel csodálatos születésnapi ajándékot kapott tanítványától, mert a neves tréner a héten ünnepli 75. születésnapját.

Ifj. Veréb István lezárta aktív sportolói pályafutását

Ifj. Veréb István sikerekben gazdag sportolói pályafutást zárt le szombaton szülővárosában, Szombathelyen. Birkózóként tízszeres magyar bajnok, egyszeres világbajnoki és többszörös Európa-bajnoki bronzérmes. Emellett 2008-ban és 2016-ban is képviselte Magyarországot az olimpián szabadfogású birkózóként. Az utóbbi időben belekóstolt az MMA-világába, most pedig úgy döntött, itt az ideje befejezni.

– 2022-ben hagytam abba a birkózást, amiben eltöltöttem közel 30 évet és amit tudtam, azt nagyjából elértem, de nem vagyok maximálisan elégedett – tekintett vissza aktív sportpályafutására ifj. Veréb István. – Azt gondolom, elég sok mindent ki tudtam hozni szabadfogású birkózóként a pályafutásomból, amivel elégedett voltam, de a végefelé nyilván már nem tudtam olyan átütő eredményt elérni, ami talán arra sarkallt volna, hogy érdemes ebbe még energiát és időt tenni. Mindamellett persze kezdtem megöregedni, ezért is döntöttem úgy, hogy már nem húzom tovább. Ezt követően eltelt 1-2 hónap, amikor még nem igazán találtam a helyem, majd jött egy megkeresés, hogy ha már abbahagytam a birkózást, nem érdekel-e ez a kevert harcművészet, ami egyébként korábban is felkeltette már az érdeklődésem. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában