Ünnep

2 órája

Az Árpád-házi Szent Margit iskola születésnapja

Az intézményben ekkor emlékeznek a domonkos nővérek közössége és az iskola 1868-ban történt megalapítására, valamint a Zárdatemplom felszentelésére, amelyre 1902-ben került sor. Hármas ünnepet ült október 15-én a kőszegi Árpád-házi Szent Margit iskola. 

Vaol.hu

Forrás: Facebook

 A domonkos szerzetesnővérek fenntartásában működő többcélú nevelési intézmény Árpád-házi Szent Margitról kapta a nevét. A domonkos nővérek beöltözése 1868. október 15-én történt, egy hónap múlva elindították az oktatást a kőszegi iskolában. 2018-ban volt 150 éves a domonkos iskola. Az ünnepi alkalomból – amint a közösségi oldalon írják – a gimnáziumban rendhagyó napot tartottak. 

Árpád-házi Szent Margit iskola születésnap
Árpád-házi Szent Margit iskola születésnap
Forrás: Facebook

A reggel hálaadó szentmisével kezdődött, amelybe az általános iskola negyedik évfolyama is csatlakozott, majd a 12/A osztály megkoszorúzta az iskola falán található emléktáblát. Ezután sportfoglalkozásokat tartottak, majd a diákok kisebb csoportokban különféle érdekes állomásokon vettek részt. A napot közös sütögetéssel zárták. Jó alkalom volt ez számukra az ünneplésre, örömre, visszatekintésre és hálaadásra, írják. 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában