Ünnep

2 órája

Gencsapáti szüret: feldíszített traktorok, szüreti vigasság, szép lányok (galériával)

Finom borok, ízletes falatok és jó társaság - mi más kellene egy sikeres szüreti vigassághoz? Gencsapátiban minden megvolt a szombati szüreti felvonuláson.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

Ahhoz, hogy autentikusan megtapasztaljuk a forgatag hangulatát, traktorra pattantunk és az "Arany szomszédok" csapatával jártuk be Gencsapáti utcáit.

gencsapáti szüret
Gencsapáti szüret: jókedvben és szép lányokban sem volt hiány
Fotó: Unger Tamás

A menet a művelődési háztól indult és oda is tért vissza. A feldíszített traktorok útját a rendőrség és polgárőrök biztosították. Az első megállóban az ebben a ciklusban polgármesterként debütáló dr. Őry Ferenc borral és pogácsával várta a vendégeket, előbbiből mindenki egy kannával, másodikból egy szatyorral kapott. 

 

A megálló után újra útjára indultak az ünneplők, szólt a mulatós muzsika a traktoroktól. Megálló megállót követett, a vendéglátók minden állomásnál finom falatokkal és frissítőkkel készültek, a szüretelők nótaszóval és tánccal hálálták meg a kedvességet.

A forduló a szombathelyi Herényiek Házánál volt, onnan tértünk vissza a falu utcáit bejárva a művelődési házhoz, ahol egy közös fotó elkészültét követően megkezdődött a szüreti bál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában