Öltöny helyett kötényben

2024.10.10. 18:28

Látványfőzés: megmutatták, hogyan készül a Pad Thai

Pad Thai készült a Pályaválasztási és Képzési Kiállítás konyhájában csütörtökön. Majthényi László, a vármegyei közgyűlés elnöke és Vámos Zoltán főispán is csatlakozott a látványfőzéshez.

Cseh-Egyed Bernadett

A gyömbér, kurkuma, szójaszósz adja meg a fő ízvilágát a Pad Thainak, amelybe ezúttal tofu, cukkini és sárgarépa kerül, a szószt pedig a tamarind paszta teszi teljessé. Amíg a korábban már beáztatott üvegtészta megpárolódik, elkészül az alap is. Mindössze húsz perc, és kész a népszerű thaiföldi egytálétel. A Haladás Sportkomplexum ideiglenesen berendezett konyhájában  Zsoldos Antal konyhafőnök és Sebestyén Árpád konyhafőnök-helyettes mellé csatlakozott Majthényi László, a vármegyei közgyűlés elnöke és Vámos Zoltán főispán. A látványfőzés nem titkolt célja a szakma népszerűsítése volt a Pályaválasztái és Képzési Kiállításon.

Látványfőzés a Haladás Sportkomplexumban
Látványfőzés a Haladás Sportkomplexumban
Fotó: CSG

Jó célt szolgált a látványfőzés 

 - Szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét, érdemes és hasznos elhelyezkedni a turizmusban. Szükség van az utánpótlásra, és ha ezt a szakmát választják, minden lehetőség adott a teljes életpályához - mondta Vámos Zoltán.  

Majthényi László vármegyei elnök kiemelte: a keleti ízvilággal talán sikerült felkelteni a fiatalok érdeklődését. Másrészt jó példát láttunk arra is: hús nélkül, egzotikus fűszerek felhasználásával finom, harmonikus étel készíthető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában