2024.10.10. 18:28
Látványfőzés: megmutatták, hogyan készül a Pad Thai
Pad Thai készült a Pályaválasztási és Képzési Kiállítás konyhájában csütörtökön. Majthényi László, a vármegyei közgyűlés elnöke és Vámos Zoltán főispán is csatlakozott a látványfőzéshez.
A gyömbér, kurkuma, szójaszósz adja meg a fő ízvilágát a Pad Thainak, amelybe ezúttal tofu, cukkini és sárgarépa kerül, a szószt pedig a tamarind paszta teszi teljessé. Amíg a korábban már beáztatott üvegtészta megpárolódik, elkészül az alap is. Mindössze húsz perc, és kész a népszerű thaiföldi egytálétel. A Haladás Sportkomplexum ideiglenesen berendezett konyhájában Zsoldos Antal konyhafőnök és Sebestyén Árpád konyhafőnök-helyettes mellé csatlakozott Majthényi László, a vármegyei közgyűlés elnöke és Vámos Zoltán főispán. A látványfőzés nem titkolt célja a szakma népszerűsítése volt a Pályaválasztái és Képzési Kiállításon.
Jó célt szolgált a látványfőzés
- Szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét, érdemes és hasznos elhelyezkedni a turizmusban. Szükség van az utánpótlásra, és ha ezt a szakmát választják, minden lehetőség adott a teljes életpályához - mondta Vámos Zoltán.
Majthényi László vármegyei elnök kiemelte: a keleti ízvilággal talán sikerült felkelteni a fiatalok érdeklődését. Másrészt jó példát láttunk arra is: hús nélkül, egzotikus fűszerek felhasználásával finom, harmonikus étel készíthető.
Látványfőzés
Fotók: Cseh Gábor