Egészségtipp

2 órája

Ezekért a vitaminokért állnak sorban a vasi patikákban

Az ősz beköszöntével a szervezetünknek extrán szüksége lehet a vitaminok pótlására, ez a patikák betegforgalmán is meglátszik. Arról, hogy milyen vitaminokért állnak sorban a patikákban ebben az időszakban, dr. Németh Ákost, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Vas Vármegyei Szervezetének elnökét kérdeztük.

Polgár Patrícia

A vitaminok pótlása a náthás, influenzás időszakban különösen fontos

Fotó: MW Illusztráció

- Szeptemberben megkezdődött az iskola és az óvoda, a gyerekek újra több időt töltenek nagyobb közösségben – jobban terjednek a betegségek. A patikában tapasztaljuk, hogy egyre több a felsőlégúti panasszal küzdő beteg. Egyrészt ezen betegségek megelőzése és kúrálása miatt fontos, hogy az őszi-téli-tavaszi időszakban pótoljuk azt a vitaminmennyiséget, amelyet a táplálkozásunkkal nem tudunk bevinni a szervezetünkbe. Erre nagyon sokan ráébrednek, nálunk a patikában is megnőtt az elmúlt hetekben a vitaminok iránti kereslet – mondta el érdeklődésünkre dr. Németh Ákos.

gyogyszeresz_vep_szp_02
Dr. Németh Ákos azt javasolja, vitaminokat a patikákban vásároljunk
Fotó: VN-archív/Szendi Péter


Milyen vitamint érdemes szedni?

A vitaminok pótlására és bevitelére a multivitaminok szedését ajánlja a szakember. 

Mint elmondta: a legfontosabb, hogy C- és D-vitaminokat szedjünk, ezek a megfázás alatt is segíthetnek a tünetek enyhítésén, valamint az immunrendszer működésében. A szakember megjegyzi: az ideális továbbra is az lenne, ha ezekben a hónapokban is megpróbálnánk minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.

Dr. Németh Ákos a vitaminok megvásárlására mindenképpen a patikák felkeresését ajánlja, ugyanis az azokban dolgozó szakszemélyzet egyénileg tud segíteni abban, hogy kinek milyen fajta és dózisú vitaminra van szüksége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában