Az első szavazás

2023.06.26. 17:45

Az év színésze: Varga Bori a Meseboltból - az évadzáró társulati ülésen szereztünk meglepetést

Varga Bori, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház színésznője kapta a legtöbb voksot a Vas Népe és a vaol.hu olvasóitól a Mediaworks által az idén először meghirdetett szavazáson: ő vehette át hétfőn, az évadzáró társulati ülésen az év színészének járó díjat Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztőtől.

Ölbei Lívia

Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője adta át a díjat Varga Borinak, a Mesebolt Bábszínház színésznőjének

Forrás: Szendi Péter

Varga Bori Kecskeméten járt gimnáziumba, a Kaposvári Egyetemen végzett színművészként 2018-ban. A gyakorlati évét a  Mesebolt Bábszínháznál töltötte, diploma után ide is szerződött. A társulat meghatározó tagja: érzékeny, sokszínű művész. A múlt évben például ő érdemelte ki a legjobb színésznőnek járó díjat a katowicei nemzetközi bábfesztiválon a Lenka és a tündér című szólójátékban nyújtott alakításáért. (Tessék csak figyelni: a Lenka és a tündér ott van – a jövő évadban is ott lesz – a Mesebolt repertoárján.)

Hétfőn az évadzáró társulati ülésen szereztünk neki meglepetést, amikor a nagy titoktartás után számára is kiderült: a Vas Népe és a vaol.hu szerkesztőségének öt vasi színészjelöltje közül ő kapta a legtöbb szavazatot, vagyis elsőként veheti át a Mediaworks az év színésze díját: a címet tanúsító plakettet, oklevelet és az ajándékokat. Varga Bori – akinek a lényében eredendően van valami varázslat, valami légies, kedves és tündérszerű – nagy örömmel fogadta az elismerést, hangsúlyozva, hogy a bábszínház csapatmunka, vagyis úgy érzi, ez a díj nemcsak az övé, hanem a kollégáié is. Hozzátette: különösen fontosnak tartja, hogy bábszínészként érte az elismerés, hiszen a bábszínházak általában még mindig kevesebb figyelmet kapnak a kőszínházak-nál.

Pedig – nem győzzük hangsúlyozni – a bábszínház tényleg nem korosztály, hanem műfaj. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy a gyerekek milyen minőségű színházi előadásokat kapnak – milyen impulzusok, tapasztalatok alapozzák meg a színházi ízlésüket. Az biztos, hogy aki a Mesebolt előadásain nevelkedik, magas mércét és pontos útjelzőket kap.

Arról, hogy milyen évadot zárt – és milyen évadot hirdet a szombathelyi bábszínház, hamarosan részletesen beszámolunk. Egyelőre annyit: Kovács Gézának ez lesz a záró meseboltos évada. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában