Helyi kultúra

2024.06.21. 20:01

Ezrednap és találkozó

Ezrednap és huszárleszármazott-találkozó lesz vasárnap a 11- es Huszár úton, a hajdani Huszárlaktanya udvarán álló emlékműnél.

Vaol.hu

Drenovácz István, a Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: az egyesület szervezi a hagyományos ezrednapot, amely pár éve kibővült a leszármazottak találkozójával is, melyre az egész ország területéről szoktak jönni, hogy megemlékezzenek huszár felmenőjükről. A 135 éves Huszárlaktanyában tervezett program honlap 10 órakor kezdődik prof. dr. Szakály Sándor történész előadásával. 11 órakor megemlékezés, 11.45 órakor a győri „ördöglovasok” tartanak kaszkadőrbemutatót. A látogatókat huszár tárgyi emlékek kiállítása is várja. A meghívott vendégek között pápai, soproni huszár hagyományőrző egyesületek, a Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalog Dandár, a Vasi K.U.K Matrózok Hagyományőrző Egyesülete, a Batthyány Lovas Bandérium is szerepelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában