Új tárlat

2024.07.14. 13:30

Képeslapokból nyílt kiállítás a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Immáron 35. alkalommal szervezett kiállítást a Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete szombaton. A témakörök szerint összeállított tablók egyben lenyomatai is az adott kornak, olyan dokumentumok, amelyek kutatók számára is értékes információt hordoznak.

Vaol.hu

Kőszegfalviné Pajor Klára a Berzsenyi Dániel Könyvtárban megnyílt kiállításon

Fotó: Cseh Gábor

Erzsébet, a magyarok királynéja; tengerpart, csipke – csak néhány téma a sok közül, amelyek visszaköszönnek a képeslapokon. Az emlékbélyegzések pedig a többi között felidézik a szombathelyi hangversenyterem 1975-ös megnyitását, az 1993-as triatlon senior Európa Bajnokságot, vagy éppen az 1996-os szombathelyi nemzetközi vásárt. 

Képeslapok, amikor gazdát cserélnek -
Képeslapok, amikor gazdát cserélnek - az ország minden pontjáról érkeztek gyűjtők a Berzsenyi Dániel Könyvtárba

A téma határozza meg, hogy az adott gyűjtő számára melyik képeslap értékes - mondta érdeklődésünkre Kőszegfalviné Pajor Klára egyesületi elnök, aki felidézte: három és fél évtizeddel ezelőtt nem volt, aki igazán felkarolta volna a gyűjtőket, ezért külön egyesületet alapítottak. Jelenleg valamivel több mint hatvan tagjuk van, de reméli, lesz ez még több is. 

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban megrendezett kiállításon cserebere lehetőséget is biztosítottak, továbbá bemutatták a jubileum alkalmából készült kötetet.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában