Koncert

2024.07.04. 12:21

Óriási tapsvihar kísérte a Savaria Szimfonikus Zenekar évadzáró koncertjét - fotók

Fennállásának ötvenedik évadát zárta a Savaria Szimfonikus Zenekar idén, ennek alkalmából tegnap ünnepi koncertet adtak az AGORA Művelődési és Sportházban. Carl Orff kantátáját, a Carmina Burana hallhatta a közönség számos vendégművész közreműködésével.

Csabai Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Hatalmas közönségsikert aratott a Carl Orff: Carmina Burana kantátája a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában. A koncert méltó módon zárta a zenekar jubileumi évadát, a Sportház színültig megtelt, üres székes nem is lehetett találni.  A produkciót a vezetőkarmester, Vajda Gergely vezényelte, a zenekar mellett a Nemzeti Énekkar, Rőser Orsolya Hajnalka (szoprán), Haja Zsolt (bariton), Szappanos Tibor (tenor), valamint a Paragvári Utcai Általános Iskola Kórusa is részt vett az előadásban.

Oklevelet kapott a Savaria Szimfonikus Zenekar

Az ünnepi hangverseny előtt köszöntőt mondott Horváth Soma alpolgármester, aki méltatta a zenekar öt évtizedes munkásságát és hozzájárulását a város kulturális életéhez. Ezt követően Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében oklevelet adott át Kiss Barnának, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójának, ezzel is kifejezve a városvezetés elismerését. 

Ötvenéves hivatásos felállásunkat ünnepeljük ezzel az előadással, ami a világirodalom egyik leggyakrabban játszott műve – mondta Kiss Barna, a zenekar igazgatója.

Az előadáson a zenekartól megszokott profizmust láthattunk és hallhattuk, minden egyes hang és dallam a helyén volt, tökéletes harmóniában. A Carmina Burana előadása nem csak a zenekar technikai tudását és művészi érzékenységét demonstrálta, hanem azt is, hogy milyen erőteljesen tudnak együttműködni különböző művészeti ágak képviselői és alkotni egy olyan végeredményt, ami öröm a fülnek és a léleknek. Az összegyűlt közönség vastapssal jutalmazta a jubileumi évadot lezáró előadást.

A zenekar nyáron sem pihen: július 10-én az Emlékmű előtti dísztéren adnak hangversenyt, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában