Program

2024.08.29. 20:00

Sitkei Rockfesztivál: idén harminchatodjára a Kálvária-kápolnáért

Ha nyárzárás, akkor rockfesztivál Sitkén. Idén 36. alkalommal rendezik meg az egykoron a sitkei Kálvária-kápolna megmentésére létrehozott fesztivált. A Sitkei Rockfesztivál idén is két napos lesz, pénteken és szombaton várják a műfaj szerelmeseit a falu határában.

Polgár Patrícia

Forrás: VN-archív

A sitkei Kálvária-kápolna történetét valószínűleg sem a vasiaknak, sem a hazai rockzene kedvelőinek nem kell bemutatni: a fesztivált 1986-ban, az épület megmentésére hívta életre Balázs Fecó, Kovács Ferenc, Vida Ferenc és Kozma Gábor. Az évtizedek alatt a hazai rockzenei élet színe java megfordult már a Sitkei Rockfesztivál színpadán.

Idén augusztus 30-31-én rendezik meg a fesztivált. Pénteken 17.30-tól a Dying Wish, 19 órától a Depresszió, 20.45-től a Kárpátia, 22.15-től az Attila Fiai Társulat lép színpadra, utóbbi Varga Miklóssal kiegészülve.

Szombaton 15.30-kor a SenoR nyitja a fellépők sorát, majd 16.30-tól a Shirley, 17.30-tól a Falcon Project, 18.30-tól az Ismerős Arcok, 20 órától a Lord, 21.30-tól a Road zenél, a fesztivált 23 órakor az Omen zúzós koncertje zárja.

Újdonságként a szervezők idén a felső sátor helyén sörteraszt alakítanak ki, a domboldalon pedig kutyasarok várja a négylábúakkal érkezőket – itt lesz itatópont, játékok és árnyas fekhely is.

A szokott helyen, a főbejárattal szemközti nagy füves területen idén is ingyenes parkolást biztosítanak az autóval érkezőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában