Művelődés

6 órája

A Vasvári Játékszín is készül a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatra

A Vasvári Játékszín szeptember 27-én két különböző helyszínen, Rumban és Kissomlyón mutatja be előadásait a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében. A közönség egy humoros komédiával és egy történelmi ihletésű darabbal találkozhat.

A Vasvári Játékszín két izgalmas előadással csatlakozik a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatához, amelynek célja, hogy minél több emberhez eljuttassa a közművelődés értékeit. Szeptember 27-én, pénteken, két különböző helyszínen mutatják be előadásaikat. 

Jelenet a Vasvári Játékszín előadásából
Jelenet a Vasvári Játékszín előadásából
Fotó: Vasvári Játékszín

A Vasvári Játékszín komédiával és történelmi darabbal is készül

Elsőként 16 órakor Rumban, az Új utca 6. szám alatt lesz látható a „Komédiakosár” című előadás. Hans Sachs két rövid, humoros darabját adják elő: A tüzes vas és Az ellopott kakas című komédiákat, amelyek a középkori vásári színjátszásra emlékeztetnek.

Az este folytatásaként 18 órakor Kissomlyón, a Béke utca 10. alatt mutatják be a Brunszvik az elhívatott című darabot. A történet Brunszvik Teréz életét és munkásságát helyezi középpontba, aki a magyar nőnevelés úttörője volt, unokahúga, Teleki Blanka mellett. A mű izgalmasan kapcsolódik a magyar történelem fontos eseményeihez, és felidézi a Brunszvik család Beethovenhez fűződő legendás kapcsolatát is. 

A belépés mindkét helyszínen ingyenes, így nincs akadálya annak, hogy bárki részese lehessen a kulturális élménynek.

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot a Magyar Népművelők Egyesülete indította el tizenhét évvel ezelőtt, és mára egy teljes hetes országos eseménysorozattá nőtte ki magát. Célja, hogy minél több embert bevonjon a közösségi életbe, és bemutassa, hogy a közművelődési intézmények a hétköznapokban is értéket adnak. Az idei jelmondat – „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK” – is ezt az üzenetet erősíti, hiszen a közművelődés minden nap fontos szerepet játszik a helyi közösségek életében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában