Bemutató

2024.09.10. 12:00

Megteremtette a speciális filmezést Magyarországon - Könyv: Fábián Gábor módszertana nemzetközileg is egyedülálló

Fábián Gábor A speciális film című kötetét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatták be az érdeklődőknek. Speciális – több értelemben.

Vaol.hu

Könyvbemutató a BDK-ban

Forrás: Unger Tamás

Fábián Gábor új műfajt teremtett: a speciális filmezés – úgy, ahogyan ő érti – világviszonylatban is egyedülálló. Eltökélte, hogy kamerát ad a sérült emberek kezébe, hogy ne csak róluk szóljon a történet, hanem legyenek alakítói, létrehozói a saját történetüknek, miközben maguk is épülnek, kiteljesedik a személyiségük. Első kötetében Álmodtam egyet címmel összegezte tapasztalatait, most pedig megjelent (a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában) A speciális film című, kívülbelül impozáns kötet – már 15 év eredményeivel, tanulságaival. A fülszöveg szerint: monográfia, kordokumentum, kézikönyv. A BDK könyvbemutatóján köszöntőt mondott dr. Baráthné Molnár Mónika igazgató, Boros Ferenc független filmes, könyvtáros; közreműködött Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesülete és a Savaria Filmakadémia elnöke, egyetemi oktató, Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetője és Németh Pákolitz Tamás (gitárral).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában