Árhullám 2024

2024.09.17. 16:46

Árhullám: szerdán reggel megindulhat a nemzetközi forgalom Budapest és Bécs között

A MÁV és a Volánbusz hálózatán az árvízi helyzet ellenére továbbra is biztosított a vasúti közlekedés. Egyetlen kivétel, ahol már korlátozást kellett bevezetni, az az Esztergom–Komárom vonal. A szakaszon buszok szállítják az utasokat az áradás levonulásáig és az esetleges helyreállításig.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Volánbusz menetrendjét jelentősen befolyásolják a körülmények. Egyes autóbuszjáratok terelve közlekednek a 11-es út Tát és Esztergom közötti szakaszának lezárása miatt, és számos további korlátozással is számolni kell a térség autóbusz-közlekedésében. Szerdától újabb változások lépnek életbe az érintett területeken. A társaság információs csatornáin folyamatosan tájékoztatja utasait a változásokról - olvasható a Mávinform oldalán.

Korlátozások az osztrák és cseh vonatforgalomban

Az osztrák és csehországi viharkárok és árvízi helyzet miatt a vasúttársaságok több vonalon korlátozták a vonatközlekedést. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) vasárnap estétől várhatóan kedd éjfélig leállította a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között. A jelenlegi tervek szerint szerdán reggel megindulhat a nemzetközi forgalom Budapest és Bécs között. A közlekedés átszervezése folyamatban van. Késésekre, kimaradó járatokra továbbra is lehet számítani a nemzetközi közlekedésben. A várható változásokról utazás előtt érdemes tájékozódni MÁVINFORM felületein.

Kedden még valamennyi Railjet, bécsi EuroCity, EuRegio vonat és a Kálmán Imre EuroNight  csak Hegyeshalomig közlekedik, illetve onnan is indul Budapest felé. A Keleti pályaudvar és Hegyeshalom között közlekedő nemzetközi vonatok a fennakadás végéig helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

A Magyarország és Csehország, illetve Lengyelország, Németország közötti nemzetközi vonatok közlekedésében is korlátozások léptek életbe. A térségből a korlátozások ellenére közlekedő vonatok jellemzően jelentős késéssel érkeznek a magyar határállomásra, Szobra.

Változott a már megváltott jegyek felhasználhatósága, cserélik azokat, illetve visszatérítik árukat az utazásról történő lemondás esetén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában