Árhullám 2024

2024.09.17. 14:40

Árvíz 2024: vasiak is segítenek Duna pilismaróti gátján - videó

Mint megírtuk, a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság és a Vas Vármegyei Kormányhivatal csapata elindult Dunakanyarba, ott van most a feladat!

Vaol.hu

- Ezúttal nem Vas vármegyéből, hanem Pilismarótról jelentkezünk. Szerencsések voltunk, mert a Rábára előre jelzett nagy mennyiségű csapadék végül nem a Rába vízgyűjtőjén esett le, hanem az északi részeken, ami most a dunai védekezési szakaszon okoz nagy problémát. Amikor Kancz Csaba főispán kollégám jelezte, hogy Pilismarótnál kritikus helyzet alakulhat ki, és elkél a segítség, akkor a kormányhivatal kollégáimmal, összesen 21-en, egyből jöttünk. Szinte össze voltunk pakolva, mert a Rábára készültünk - fogalmazott Vámos Zoltán főispán, a kormányhivatal facebook oldalán megosztott videón.

Hozzátette: reggel 8 órakor megkapták az eligazítást. Több száz katonával, és hivatalos katasztrófavédőkkel, és helyiekkel együtt homokzsákokat mernek, hogy a vízügyi szakemberek vápákkal tudják megerősíteni, megemelni a gátszakaszt.  

- Elképesztő összefogás alakult jó, nagyon jó hangulatban zajlik a munka, biztosak vagyunk abban, hogy együtt le fogjuk győzni a rekordárvizet 

- húzta alá a főispán.

Itt megnézheti a teljes videót:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában