Különleges élmény

3 órája

Zene világnapján: flashmob a szombathelyi Vasútállomáson - képekkel és videóval

Különleges élményben lehetett része annak, aki kedden délután 3 óra körül a szombathelyi Vasútállomáson járt: a Zene világnapján a hangosbemondó ezúttal nem (csak) a járat késésre figyelmeztetett...

Cseh-Egyed Bernadett

Október 1-je a zene világnapja - szólt a hangosbemondó, majd Vivaldi Glóriájának egy tétele csendült fel a szombathelyi Vasútállomáson a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum kórus-zenekarának előadásában

Koncert a zene világnapján
Koncert a zene világnapján 
Fotó: © Cseh Gábor

Aztán jött a plusz meglepetés... 

A fiatalok még egy nem tervezett előadással is készültek, elénekelték a “Szeleknek élénk szárnyán” kezdetű kolinda-kánont. 

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára az UNESCO október 1-jét a Zene Világnapjának nyilvánította 1975-ben.

- Ez egy jó alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet és népszerűsítsük a klasszikus zenét. Ma mindenki láthatta, mire képes, micsoda hangulatot tud varázsolni egy tinédzserekből álló táraság - mondta Molnár Dániel intézményvezető-helyettes. Hozzátette: természetesen a diákoknak is jó gyakorlási lehetőség volt a Vasútállomáson adott koncert, nem mindennapi közönég előtt mutathatták meg tehetségüket. 

S hogy miért pont Vivaldi? Már gőzerővel készülnek a karácsonyi koncertre, amelyen az olasz zeneszerző dallamai is felcsendülnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában