Már működik a Thököly utcai iroda

3 órája

Új VOSZ-iroda Szombathelyen: itt működik a Női Vállalkozói Szekció is

Érdekképviselet, tájékoztatás, edukáció, mentorálás és közösségépítés – mindezt jelenti a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Női Vállalkozói Szekciója. A csoport immáron Vas vármegyében is működik, a szombathelyi Thököly utcai iroda várja az érdeklődőket.

Vaol.hu

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

- Építjük a hálózatot, mert egy országos gazdasági-társadalmi szervezet akkor működhet jól, ha a vállalkozások számára elérhetőek az ország minden térségében. Erre építve indíthatjuk el a szolgáltatásokat, a közvetlen együttműködést a vállalkozói szférával, ami gyakorlat, nemcsak online világ, hanem személyes találkozásokra, kapcsolattartásra épül. Ezek nagyon fontosak, hiszünk abban, hogy kell hely, infrastruktúra, felkészült személyzet, és kellenek programok. Mire beköszönnek a jó hírek, és eljön a piaci fellendülés, addigra mi már ott állunk szerteágazó szolgáltatással és komoly támogatási rendszerekkel. Van hozzá pénzünk, tudásunk, kapcsolatrendszerünk, tapasztalatunk, alkalmasak vagyunk erre, és ez egy jó lehetőség a vállalkozásoknak – fogalmazott Eppel János VOSZ elnök a szon.hu portálnak adott interjújában. A növekvő gazdasági kihívásokra reagálva Szombathelyen is megnyitotta kapuit a Vállalkozásfejlesztési iroda, melynek célja, hogy szélesebb szolgáltatási palettával egy komplett megoldási, fejlesztési rendszert kínáljon a helyi vállalkozásoknak az üzleti működésükre. 

Már működik a Thököly utcai iroda:
Már működik a Thököly utcai iroda: Cselenkó Vera és Kántor Fatime fogadja az érdeklődőket
Fotó: © Cseh Gábor

 

A digitalizáció korában is kiemelten fontos a vállalkozásokkal való személyes kapcsolattartás, így a vállalkozók a Széchenyi Kártya Program hitelfelvételi lehetőségein túlmenően a vállalkozások működésével kapcsolatos egyéb kérdésekben is felkereshetik a helyi iroda tanácsadóit.

A szombathelyi iroda októberi hivatalos megnyitójával egyidejűleg Vas vármegyében is megalakul a VOSZ Női Vállalkozói Szekció csoportja. Erről egyébként még az augusztus 22-én Darnózseliben lezajlott előkészítő ülésen döntöttek. Határoztak arról is, hogy Vas– és Győr-Moson-Sopron vármegyék közös vezetéssel indítják el a női vállalkozói csoportot, vezetőjük Obertolné Horváth Tímea. Tímea több vállalkozás tulajdonosa és vezetője, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alapító tagja és elnöke, valamint a Győri Nők a Városért kurátora. Eddigi munkássága és szemlélete garancia arra, hogy megteremtse a térségben működő női vállalkozások nem csak egymás közötti, de a településvezetők és a szervezetek közötti kapcsolatokat, egymás megértését és támogatását szolgáló közeget. A szekció célja a női vállalkozások és női vezetők érdekképviselete, tájékoztatása, edukációja, mentorálása, és a közösségépítés. 

A szekció egyedülálló és úttörő is egyben, mert egy olyan egységes platformot létesít, amely a teljes női vállalkozói világot összefogva, szövetség szintjén, ernyőszervezetként képes a női vállalkozók érdekeinek képviseletére, igényeik egységes és folyamatos összefogására és becsatornázására a hazai és nemzetközi döntéshozói szintekre. 

A két évvel ezelőtti megalakulása óta folyamatos az érdeklődés a Női Vállalkozói Szekció tevékenysége iránt, taglétszáma folyamatosan növekszik. A Női Vállalkozói Szekció a VOSZ Alapszabálya és Etikai kódexe alapján működik politikától függetlenül. 



 



 



 



 



 



 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában