Kvíz, süti, bor, mulatság

3 órája

Idősek napja – Csepregen egy héten át

A Csepregi Területi Gondozási Központban mától péntekig színes programokat szerveznek a bent lakóknak és a nappali ellátásban részesülőknek. Így az idősek napja náluk egy hétig tart –tudtuk meg Zétényi Irén intézményvezetőtől.

Merklin Tímea

Fotó: Területi Gondozási Központ, Csepreg

Ma az idősek világnapja alkalmából Horváth Zoltán polgármester és Zétényi Irén intézményvezető köszöntötte a Csepregi területi Gondozási Központ lakóit. Horváth Zoltán polgármester arról beszélt, hogy hamarosan elkezdődik a lakószobák felújítása – festés és a padlózat cseréje -, amelyet a Magyar falu programban nyert összeg tesz lehetővé. A lakók nevében Zétényi Irén intézményvezető köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek a közreműködésért a támogatásban.

idősek
Az időseket Zétényi Irén intézményvezető és Horváth Zoltánpolgármester köszöntötte ma a Csepregi Területi Gondozási Központban
Fotó: Területi Gondozási Központ, Csepreg

Amint megtudtuk: ma az idősek világnapi köszöntő után vetélkedő volt az idősek számára – az ősz, szüret, idősek hete témákban kaptak kvízkérdéseket. A bentlakókon kívül az idősek klubja tagjai, vagyis a nappali ellátásban részesülők is részt vettek a vetélkedőn. A közös ebédre a mozgásukban korlátozott kerekesszékeseket is lehozták az emeletről a földszinti ebédlőbe. 

idősek
A mozgásukban korlátozott kerekesszékeseket is lehozták az emeletről az idősek napi közös ebédhez a Csepregi Területi Gondozási Központban
Fotó: Csepregi Területi Gondozási Központ, Csepreg

Holnap a Farkas Sándor egylet tart az idősotthonban „Itt van az ősz” címmel olvasókört, ahol nem csak az egylet tagjai, hanem a lakók és a dolgozók is olvasnak fel verseket. Csütörtökön a gondozási központhoz kapcsolódó Szent Katalin Kápolnában szentmise lesz az idősekért; pénteken zenés mulatságot tartanak szalonnasütéssel.

Az idősek tiszteletére

Minden rendezvényre süteménnyel készülünk – mondta el Zétényi Irén intézményvezető – ezek megvásárlását a George Sorell Alapítvány támogatása teszi lehetővé. Horváth Zoltán polgármester bort hozott az idősek ünnepének tiszteletére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában