Labdarúgás

2023.06.13. 10:42

Megyei II. osztály: gólgazdag meccsekkel, sok kiállítással búcsúztak a csapatok a szezontól - fotók

Az utolsó fordulót rendezték a 2022/2023-as megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban: az északi csoport a 30., a déli csoport pedig a 26. játéknap meccseivel zárult. Öt góllal búcsúzott a Bozsok, hat találattal a Rum – nagy fordítás után aratott győzelmet a Bajánsenye.

Tóth Gábor, Pum András

Forrás: Unger Tamás

Északi csoport

Kemenesalja–Pecöl 2-2 (1-1). Vönöck, vezette: Pintér B.

Kemenesalja: Hujbert – Kolompár (Bodor), Szakál, Czöndör (Szücs), Horváth B. (Őri), Lőrincz, Szabó B., Erdélyi, Vajda (Géczi), Varga R., Ölbei.

Pecöl: Kollarics – Szemes, Kiss B. (Őri), Orsós, Svób, Oszkó, Hóbor, Boncz, Németh I. (Cséve), Horváth B. (Pálfi), Németh Z.

Gólszerzők: Czöndör, Lőrincz, ill. Németh Z., Oszkó.

Kiállítva: Lőrincz (39., Kemenesalja).

Boba–Bozsok 0-5 (0-3). Boba, vezette: Koronczai C.

Boba: Fábián – Magyar, László, Bugyi, Fodor, Szigeti, Balogh Ma., Szabó J., Dákai, Kóbor (Borsodi), Porkoláb (Balogh Mi.).

Bozsok: Farkas G. – Bigner, Kratochwill (Szenteleki), Németh O., Pál, Dévényi, Dobány Patrick (Hankó), Kovács P. (Kalmár), Szalai, Tompek, Kiss M.

Gólszerzők: Pál (4), Bigner.

Conoil Mersevát–Gérce-Vásárosmiske 1-3 (1-2). Mersevát, 100 néző, vezette: Talabér N.

Mersevát: Patyi – Nagy Á., Gönye, Dénes (Pethő), Takács M. (Horváth Zs.), Orbán, Kulman (Szalai-Golda), Homlok, Takács B., Döbröntei, Czupor.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi – Sebestyén (Lőrincz), Lakatos, Máthé, Pethő, Lerik (Kiss L.), Mórocz (Soós), Major, Nunkovics, Kovács T., Kövesdi.

Gólszerzők: Homlok, ill. Mórocz (2), Pethő.

Felázott, nehéz talajhoz voltak kénytelenek alkalmazkodni a felek. Folyamatos játék így alig-alig tudott kialakulni. Mindkét csapat végigküzdötte a találkozót, de a hazaiak kihagyták lehetőségeiket, csak bűntetőből tudtak kapuba találni – a vendég jobban sáfárkodott a helyzeteivel.

Elektromol Spari–Gencsapáti 2-2 (1-2). Szombathely, vezette: Elek T.

Spari: Pungor – Neubauer (Sipos), Tóth A., Varsányi (Barbalits), Pulai, Jónás, Majtényi, Németh V., Bolfán (Pados), Dienes, Schmidt.

Gencsapáti: Horváth Gy. (Horváth A.) – Kovács G. (Lőrincz), Varga R., Soldatenko (Németh T.), Jónás (Sulyok), Bokor, Tóth B., Egyed, Roshko, Janek, Skrapits (Dancs).

Gólszerzők: Pados, Jónás, ill. Soldatenko, Roshko.

A már tét nélküli mérkőzésen a Gencsapáti kétszer is vezetést szerzett, de a Spari mindkétszer egyenlített – és megérdemelten hozta döntetlenre az eredményt .

Sé Honvéd–Újperint 3-3 (2-2). Sé, 150 néző, vezette: Boda Gy.

Sé: Botz – Séfer, Kovács K., Werderits, Muzsai (Pados), Nemes, Fichtacher, Örkényi (Kiss Mi.), Kiss Má., Kiss M., Uri.

Újperint: Hangya – Fliegler, Karvalics, Hujber, Péter (Kiss Á.), Kovács G. (Kovács B.), Kiss R. (Szalay), Francia, Czingráber, Tamás (Kovács Zs.), Szabó Z. (Rudolf).

Gólszerzők: Kiss Má. (2), Kovács K., ill. Szabó Z., Tamás, Péter.

A hazaiaknál sok volt a hiányzó, ennek ellenére szerették volna megnehezíteni a bajnok dolgát. A mérkőzés nagy iramban kezdődött, a vendégek gyors tempóját igyekeztek a hazai játékosok felvenni – sikerrel tették. Sok volt az egy-egy elleni párharc, szép támadások, sok helyzet jellemezte az első negyedórát. Aztán a vendégek kihasználva a hazai védelem megingását a semmiből találtak egy gólt. Fél óra elteltével felgyorsultak az események, egy szép fejes után már kettővel vezetett a vendég. Majd a középkezdésből egy nagyszerű támadást góllal fejezetek be a hazaiak, jelezve, hogy meccsben vannak. Sőt, öt perccel később egy káprázatos egyéni villanással egyenlített a Sé. A második játékrészben sem hagyott alább a tempó. Keményedett a csata, sok volt az adok-kapok, de összességében sportszerű volt a találkozó. Aztán a játékvezető könnyen befújt egy büntetőt a vendégeknek, így megint előnybe került a bajnok. A séiek nem adták fel, futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, és egy újabb szépségdíjas góllal egyenlítettek. A meccs hátralévő részében mindkét kapu többször forgott veszélyben, de a helyzetek kimaradtak. A séiek ezúton is sok sikert kívánnak – remélhetőleg nyártól már a megye I. osztályban szereplő – a bajnok Újperintnek!

Szeleste-Pósfa–Kemenesmagasi 3-4 (2-1). Szeleste, vezette: Magyar Gy.

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári – Nardai, Horváth L. (Németh B.), Maráczi, Szele (Horváth E.), Fülöp, Pethő (Marton), Riba, Molnár G., Horváth R., Fehér (Kovács T.).

Kemenesmagasi: Papp Á. – Molnár T., Molnár Zs., Horváth T., Fülöp (Sebestyén), Kopházi, Solymos (Magyar), Poós, Palotai, Csemer, Peresznyei.

Gólszerzők: Pethő, Fülöp, Horváth R., ill. Molnár T. (3), Sebestyén.

Uraiújfalu–Alsóújlak 2-3 (1-0). Uraiújfalu, vezette: Héra Cs.

Uraiújfalu: Horváth B. (Niczki) – Szabó M., Gáspár, Gallen, Szabó B., Burka, Németh Z. (Németh B.), Pungor, Simon, Keszei, Vörös (Kovács G.).

Alsóújlak: Gábor – Kántor, Kaposi (Ódor), Hantó (Káldi I.), Pados (Elekes), Varga Á., Káldi M., Tóth Á., Vasas (Toldi), Nagy Z. (Papp A.), Varga R.

Gólszerzők: Burka (2), ill. Varga R. (2), Káldi M.

Déli csoport

Egyházasrádóc–Horváth Ranch Kft. Nádasd 0-3 (0-1). Egyházasrádóc, 150 néző, vezette: Héra Cs.

Egyházasrádóc: Bali – Zimonyi (Varga D.), Németh Martin, Bányik (Zelles), Varga Z., Krajczár, Fejes (Szijj), Németh G. (Móricz), Németh Marcell, Mészáros, Filipovits.

Nádasd: Rejtli – Kovács K., Pálmai, Németh J. (Lónai), Varga M., Meskó M., Németh B., Mesics, Meskó E., Balogh B. (Burka), Meskó Á.

Gólszerzők: Meskó M. (2), Mesics.

Kiállítva: Németh Martin (85., Egyházasrádóc).

Az első félidő enyhe vendég fölényt, és a hajrában lőtt nádasdi gólt hozott. A második félidőben a hazaiak próbáltak egyenlíteni, a vendégek viszont két kontrával lezárták a mérkőzést – és megérdemelt győzelmet arattak!

Bajánsenye–Gyöngyöshermán-Szentkirály 4-3 (1-2). Bajánsenye, 80 néző, vezette: Sebesi P.

Bajánsenye: Kalamár – Bagó (Vörös), Kovács V., Varga D., Koltai, Horváth B., Hodács, Horváth M., Kosár (Horváth A.), Horváth Z., Fábián.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Szabó B. – Nagy T., Fülöp, Bihun, Kis Z., Hegedűs (Bakos), Jantos, Bazsó, Kopácsi, Kis L. (Balázs), Séfer.

Gólszerzők: Horváth A. (2), Koltai (2), ill. Bazsó (3).

Kiállítva: Varga D. (77., Bajánsenye).

A tavaszi idény legjobb mérkőzését játszották a csapatok. A vendégek az elején két jó ütemű indításból kétgólos vezetésre tettek szert. A gyorsan bekapott gólok hidegzuhanyként hatottak a hazaiakra, de a félidő közepétől átvették az irányítást és egy formás támadás végén szépítettek. A második játékrész elején a vendégek ismét egy gyors kontrából növelték előnyüket. A hazaiak 1-3-nál sem adták fel, nagyot küzdöttek, jól játszva egyenlítettek. Sőt, a 92. percben egy szöglet utáni fejesgóllal a győzelmet is megszerezték! A hazai csapat jó és eredményes játékkal zárta a szezont – melyhez a szurkolói gratulálnak.

Tutitextil-Körmend VSE–Rábatótfalu 2-3 (0-2). Körmend-Horvátnádalja, vezette: Szabó III. Z.

Körmend: Bérdi – Kocsis, Papp P., Berta (Szabó P.), Horváth Á., Simon (Takács), Petrovics (Molnár L.), Kazinczki, Jóna, Vilics, Frühvirth (Kiss B.).

Rábatótfalu: Szukics – Keresztúri, Lovenyák, Kovács G., Akl, Sütő, Szakács (Herczeg), Domján, Kovács Á. (Düh), Falb, Náricza.

Gólszerzők: Takács, Jóna, ill. Keresztúri, Akl, Domján.

A hazai csapat belealudt a meccsbe, későn ébredt – a hajrát így is izgalmassá tette, de az egyenlítésre már nem maradt idő.

Telekes Medosz–Pinkavölgye-Felsőcsatár 3-0 (0-0). Telekes, vezette: Andrejek Sz.

Telekes: Blaskovics – Dézsi, Osbáth, Németh M. (Szakter), Orsós, Görcsi P., Czövek (Kónya M.), Vincze, Kónya Sz., Valkóczi, Görcsi D.

Felsőcsatár: Moór – Podlaviczki, Horváth L., Csák, Schmalzl, Böhm, Hábetler, Késmárky, Windisch (Horváth B.), Krajczár, Bugnits.

Gólszerzők: Vincze (2), Görcsi P.

Kiállítva: Dézsi (75., Telekes).

Megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Telekes. Az első félidőben még kimaradtak a hazai helyzetek, azonban a második játékrészben már nem csúszott hiba a befejezésben sem. A 75. percben emberhátrányba került a hazai csapat, de 10 emberrel is növelni tudta az előnyét.

Rum–Tanakajd 6-0 (3-0). Rum, vezette: Pázsi M.

Rum: Lepár – Székely, Tárkányi, Horváth T. (Varga M.), Gyurkó, Molnár M. (Baranyai), Kovács Z. (Kovács V.), Kovács B., Koronczai, Leitgeb, Horváth Á.

Tanakajd: Marcz L. – Tóth K., Gombkötő, Marcz G., Orsós, Könczöl, Varga M., Preiczer (Balázs), Nagy K., Németh P., Kiricsi.

Gólszerzők: Horváth Á. (4), Kovács B., Székely.

Kiállítva: Orsós (25., Tanakajd).

A hazai csapat jól futballozott, végig irányította a meccset, ilyen arányban is megérdemelten nyert – és bronzéremmel zárta a szezont, vagy pontosabban mégsem...

Szentpéterfa–Csákánydoroszlói 1-4 (1-0). Szentpéterfa, 150 néző, vezette: Mórocz Gy.

Szentpéterfa: Udvardi – Geosits, Wágner, Pataki, Gaál, Skrapits D., Török, Homor, Nagy M., Major, Skrapits I.

Csákánydoroszló: Tóth B. – Draskovics (Németh L.), Török, Pandur, Dudás K. (Dudás O.), Dedics, Sárközi, Márton, Takács Sz., Németh M. (Gérnyi), Takács Á.

Gólszerzők: Nagy M., ill. Draskovics (2), Török, Dedics.

Kiállítva: Geosits (51., Szentpéterfa).

Az ismét létszámgondokkal küzdő házigazda jól harcolt, meglepte ellenfelét – de emberhátrányban már elfogyott az erő, végül érvényesült a papírforma.

Az Őriszentpéter–Vasszécseny elmaradt, a vendégek ugyanis nem érkeztek meg a mérkőzésre – sportszerűségből elégtelenre vizsgáztak, ugyanis az őriszentpéterieknek telefonon sem sikerült elérniük a szécsenyi klubvezetőket... További csavar a vasszécsenyi történetben, hogy mivel harmadszor nem állt ki a viharos szezont futó, egykor szebb napokat látott csapat, ezért ki lesz zárva a bajnokságból, az eredményeit törlik – így pedig a tabella is változni fog még.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában