Eredmények

2024.05.16. 14:30

Veretlen vasi lányok - Pályán az NB II.-es női kézicsapatok

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság észak-nyugati felsőházában egyetlen góllal nyert a Bük Veszprémben, míg a Sárvár ikszelt Fehérváron. Az alsóházban biztosan győzött a CVSE Gárdonyban.

Sütő Dániel

Forrás: Facebook/Handball Sárvár

Veszprém Pannon SE–Büki TK Bükfürdő 23-24 (11-9). Veszprém, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Borsóné Nagy T., Tóth J.

Bük: Büki – Varga Zs. 2, Szabó D. 3, Lékai 2, Tamási 1, Marton D. 1, Tóth B. 1. Csere: Szücs I. – Zakariás, Gősi 4, Tóth V. 4, Farkas N. 6, Vigh R. Edző: Baranyai Enikő.

Mindig kiélezett, kemény meccset játszott eddig a Bük a Veszprém ellen, és ezen a meccsen se gondolták Baranyai Enikőék, hogy könnyű dolguk lesz. Az első félidőt fásultan, sok kihagyott helyzettel kezdte a BTK, nem megszokott a 9 dobott gól 30 perc alatt a bükiektől. A második félidőben sem változott ez a kép, a vasiak védekezése viszont jobb lett. Ennek, valamint remek kapusteljesítményüknek is volt köszönhető, hogy megfordították Tamásiék a találkozót. A lányok ismét a végsőkig harcoltak, a szívűket-lelküket a pályára tették, mint oly sokszor már ebben a szezonban.

Alba Fehérvár KC U21–Sárvárfürdő Kinizsi 32-32 (20-15). Székesfehérvár, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Herbert B., Szücs L.

Sárvár: Tömő – Horváth I. 4, Molnár 4, Gutecz 1, Barcza 8, Ács 5, Szemes 7. Csere: Varga – Németh H., Gerencsér, Kiss V. 3, Oláh N. Edző: Skoda Bence.

Talán a hosszú út és a délelőtti időpont miatt, de a Sárvárfürdő megint álmosan kezdte a mérkőzést. Ebben a szakaszban a védekezés sem működött tökéletesen, így a 14. percben már öt góllal vezetett a Fehérvár (11-6). Az időkérést követően javult valamit a vasiak játéka, sikerült is két találatnyira felzárkózni, ám megint előjöttek a hibák, így félidőben újra öt gól volt a hazai előny. A második játékrész hajrájáig tartotta biztos előnyét az Alba. A végjátékban aztán győzedelmeskedett a rutin, és végül Barcza hétméteresével kiharcolta a döntetlent a Sárvárfürdő.

Gárdony-Pázmánd NKK U21–Celldömölki VSE 28-33 (15-20). Gárdony, 45 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kertész B., Miháldinecz J.

CVSE: Szalai N. – Török F. 2, Győrvári 2, Győrffy 5, Gönczöl 8, Szecsődi 4, Pup S. 5. Csere: Hajdú H. – Horváth D. 1, Erdélyi, Deé, Szomorkovits 6, Hornyák P., Hajdú D., Pup R. Edző: Erőss Péter.

Teljes kerettel utazott a celli gárda Gárdonyba, ahol a kötelező győzelem reményében lépett pályára. Erőss Péter alakulata nem is okozott csalódást, az első negyedórát leszámítva a találkozó nagy részében a vasiak irányították a játékot. A CVSE végül magabiztosan, öt góllal diadalmaskodott és megőrizte NB II.-es tagságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában