Döntő

2024.07.13. 12:00

Eb: ki ül az európai futball trónjára?

A spanyol labdarúgó-válogatott rekordot jelentő negyedik alkalommal hódíthatja el az Európa-bajnoki trófeát, ha a vasárnapi 21 órakora kezdődő döntőben legyőzi a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes és története első diadalára készülő Angliát.

Sütő Dániel

Forrás: MTI/AP

Fotó: Manu Fernández

A június 14-én kezdődött németországi viadalon látottak alapján az egyenes kieséses szakasz két ágáról két, egymástól nagy mértékben eltérő játékfilozófiával rendelkező csapat jutott a fináléba, amely részben ezért is komoly izgalmakat ígér.
   A spanyolok nagy iramú, közönségszórakoztató és még a semleges szurkolók számára is sokaknak szimpatikus futballal rukkoltak elő, csoportjukban mindhárom mérkőzésüket megnyerték, majd a nyolcaddöntőben Georgiát 4-1-re, a nyolc között a házigazda németeket hosszabbításban 2-1-re, az elődöntőben pedig a világbajnoki ezüstérmes franciákat ugyancsak 2-1-re verték.

SALIBA, William; OLMO, Dani
A spanyol Dani Olmo (10) jelenleg három gólnál tart az Eb-n
Fotó: Manu Fernández / Forrás:  MTI/AP


   Ezzel szemben a Gareth Southgate szövetségi kapitány által irányított és sokat kritizált angolok egy győzelemmel és két döntetlennel végeztek csoportjuk első helyén, majd a szlovákok elleni nyolcaddöntőben csak a hosszabbításban tudtak fordítani (2-1). A negyeddöntőben Svájccal szemben egészen a tizenegyespárbajig jutottak, ott pedig a Háromoroszlánosok voltak pontosabbak. A Hollandia elleni elődöntőben kiderült, tudnak futballozni az angolok, ha akarnak, a 91. percben lőtték magukat (2-1) a döntőbe. 
Ami a várható összeállításokat illeti, egyedül a spanyoloknál van egy komoly hiányzó, mégpedig Pedri, aki a németek elleni meccsen sérült meg. A vasárnap 21 órakor kezdődő finálét az M4 Sport élőben közvetíti. SD  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában