Felkészülés

2024.07.20. 21:18

Győztes meccsel hangolt a Haladás VSE

Felkészülési mérkőzést nyert az NB III.-ra készülő Haladás VSE labdarúgócsapata. Szenczi Imre együttese 2-0-ás győztes meccsel hangolt a vasárnapi, soproni bajnoki mérkőzésre.

Pum András

Mezőörs (Győr-Moson-Sopron Vármegyei I. osztály)–Haladás VSE 0-2 (0-1). Mezőörs, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás VSE: Horváth B. (Molnár T.) – Czuczi P. (Tompek L. 60) Horváth M. (Varga Cs. 30’) Kovács B. (Fehér D. 45) Tarján P. (Vígh P., 60.) – Szakály A. (Tóth M. 60.) Jancsó A. (Macoun B. 60.) Horváth A. (Fábián B, 45.) – Árvay D. (Hári K.,  60.) Szenczi B. (Likerecz B., 60’) Ferencz Z. (Horváth A., 60’). Edző: Szenczi Imre. 
Gólszerzők: Horváth M., Likerecz.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályt legutóbb a második helyen záró Mezőörs a MOL Magyar Kupában is nagyot ment. A legjobb nyolc kozé jutásért vívott meccsen az NB II.-es Vasas csak tizenegyesekkel győzte le a csapatot. 

Nagy iramban kezdődött a találkozó. Mindkét csapat felvállalta a nyíltsisakos játékot. Az első negyed óra végén, megszerezték a vezetést a vendégek: egy sarokrúgás után, Horváth Márk csúsztatott a hosszú sarokba (0-1).. Ezután is inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Helyzetekről nem nagyon beszélhettünk a hátralévő időben.

A második félidőben nagyobb energiát fordítottak a hazaiak az egyenlítésre. Voltak is lehetőségeik, de a vasiaknak is nyílt esély a mérkőzés lezárására. Ez az utolsó negyed órában sikerült is – Likerecz Botond talált  a hálóba –  így a második edző mérkőzésüket is megnyerték a zöld-fehérek.

Szenczi Imre: – Tudtuk, hogy egy jó erőkből álló ellenféllel fogunk találkozni. Nem is csalódtunk. Az első félidő, elég hektikusra sikeredett. Sok párharccal, kevés helyzettel. Sajnos kisebb sérülések miatt borult a mérkőzés stratégiánk, de nem kockáztathattunk egy héttel a bajnoki rajt előtt. A második játékrészben közel volt a hazai csapat az egyenlítéshez, de a fiatalok újra frissítést és lendületet hoztak, majd a mérkőzést is eldöntötték. Tudjuk, hogy három hét nagyon kevés felkészülni egy bajnoki szezonra, de nem tehetünk mást, a fennmaradó egy hétben tovább csiszolni, javítani a játékunkat.
A szombathelyi csapat az NB III. Nyugati-csoportjának bajnoki rajtján vasárnap 17.30-kor az SC Sopron otthonában lép pályára. 

Az NB III. Észak-nyugati csoportjának mezőnye: Szombathelyi MÁV Haladás VSE, III. Kerület, Balatonfüredi FC, Bicske, Budaörsi SC, Dorog, Érd, ETO Akadémia, Gyirmót FC Győr II., Kelen SC, Komárom VSE  Mosonmagyaróvári TE, Puskás Akadémia FC II., SC Sopron, VLS Veszprém, Újpest II.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában