vaol.hu podcast

2024.07.13. 12:00

Sportcast: Itt a vége, hangban is mondjuk: megszűnik a Haladás csapata

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb futballhíreit néhány percben. Új fejlemények a Haladás háza táján.

Itt a vége: megszűnik a Haladás csapata - Megszűnik a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatát üzemeltető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., ami azt jelenti, hogy megszűnik a legutóbbi szezonban még NB II.-es zöld-fehér futballcsapat is.

Haladás
Itt a vége: megszűnik a Haladás csapata

Mint ismert, a szombathelyi csapatnak az anyagi gondok miatt zaklatott szezonban sikerült kivívnia a bennmaradást az NB II.-ben, de éppen az anyagi gondok miatt nem kapta meg a 2024/25-ös szezonra szóló klublicencet. A kedd délutáni taggyűlésen pedig kiderült, hamarosan megkezdődik a kft. felszámolása. A legjobb verzió jelen pillanatban az, hogy az egyébként a megyei I.-ben rajthoz álló HVSE vagy az Illés Akadémia elindulhat az NB III.-ban. Ám ez már az MLSZ-en (is) múlik, hogy tölti fel a harmadosztályú csoportokat. 

Guzmics Richárd: Bízom benne, hogy a Haladás név újra szép lesz!

A Haladás korábbi kiváló, saját nevelésű védője, a 28-szoros válogatott Guzmics Richárdot is mélyen érinti a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának megszűnése.

– Nagyon sajnálom ami történt azzal a klubbal, ahol  pályafutásomat kezdtem és lettem válogatott játékos – mondta az egykori Haladás-futballista Guzmics Richárd. – És oly sok szép emlék köt ide, mint például a Haladás legnagyobb sikere: az NB I.-es bronzérem és az Európa-liga meccsek. Nagyon mélyen érintett engem, de azért lássuk be: az utolsó évek már mutatták, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Kezdve azzal, hogy a Haladásért élő, tenni akaró embereket ellehetetlenítettek és egyáltalán nem a szakma és az építkezés dominált. A dolgozókat és a szurkolókat semmibe vették és önös érdekekre használták a Haladás nevet és a címert. Bízom benne, hogy egy újjáalakult Haladásban – amit a szurkoló is magáénak érez – már szakmai alapon fognak működni a dolgok és újra NB I.-ben láthatjuk szeretett csapatunkat. Ehhez rengeteg munka és összefogás kell. Bízom benne, hogy a Haladás név újra szép lesz, méltó régi nagy híréhez!

Futsal: elkezdte  a munkát a HVSE

Elkezdte a felkészülést a következő szezonra a bajnoki címvédő Haladás VSE NB I.-es futsalcsapata. Hamarosan a régi-új játékos, Arnon Cassemiro is csatlakozik társaihoz. De rajta kívül újabb brazil légiós is érkezhet.

Napi egy, vagy kettő tréning szerepel abban a felkészülési programban, melyet a Felipe Conde vezetőedző által vezetett szakmai stáb összeállított a Haladás VSE futsalcsapata számára. Az első tréningen összesen 14-en (három kapus , 11 mezőnyjátékos) vettek részt. 
A tervek szerint hamarosan bekapcsolódik a munkába a frissen igazolt régi-új játékos, a brazil Arnon Cassemiro is, aki a távozó honfitársa, Luiggi Longo helyére érkezik. Pálmay Tamás szakágvezető tájékoztatása szerint a másik távozó, Henrique Diniz pótlására is megvan már a megoldás egy másik brazil légiós személyében, aki az elmúlt szezonban hazája első osztályú bajnokságában futsalozott. A neve azonban még nem publikus. A magyar játékosok teljes létszámban, kipihenten jelentek meg a nyitóedzésen – senki sem hiányzott az első foglalkozásról.

Viktória: új év, régi-új név - megkezdte a felkészülést a szombathelyi csapat

Megkezdte a felkészülést a 2024/25-ös női NB I.-es labdarúgó-bajnokságra az immáron újra Viktória FC néven szereplő vasi együttes.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének határozata megszületett: a Haladás Viktóriától visszakerült az NB I.-es jog az anyaegyesületbe, az 1993-ban alapított Viktória FC-be, így Markó Edina vezetőedző együttese ismét Viktória FC néven szerepel. A név tehát régi-új, a 2023/24-es bajnokságot a 6. helyen záró szombathelyi csapat kerete pedig ezen a nyáron is átalakult – tovább fiatalodott.

– Még a télen tanulmányai miatt két játékos, Varga Barbara és Szalay Júlia abbahagyta a futballt, nyáron pedig nyolc játékos távozott – egyikük csak ideiglenesen – mondta Markó Edina, a Viktória FC vezetőedzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában