Eredmények

2024.07.23. 14:57

Írottkő SZE: új klub, parádés eredmények - Tenisz: Tihanyi Luca kiérdemelte a „Magyarország Tehetsége” címet

Nagyszerű eredményeket tud felmutatni a csupán 2021-ben alakult, 2023-ban „új erőre kapó” Írottkő Szabadidősport Egyesület.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Az Írottkő Szabadidősport Egyesületet Őry Gábor alapította 2021-ben, azzal a céllal, hogy közösségi formában is lehessen sportolni Kőszegen – elsősorban teniszezni. A Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény területén korábban jól működött a két pályás tenisztelep. A pandémia után azonban rendbe kellet tenni az el- és begazosodott pályákat, a leszakadt háttér-hálókat, az elhanyagolt épületet. A szomorúan kinéző környezetet a klub tagjai megtisztították, a pályát – társadalmi munkában. A 2023 április elejétől júniusig tartó kemény munka eredményekképpen pedig  elkezdődhettek az edzések. Érdekesség, hogy a két pálya felújításához 26 tonna salakot kellett vásárolni. Az Írottkő Szabadidősport Egyesület tenisz szakosztálya tagja a Magyar Tenisz Szövetségnek. Az edző, Tihanyi Tibor pedig MTSZ licencel rendelkezik. Mindkettő elengedhetetlen feltétele a pályázatokon való részvételhez.

A 2023-es esztendő téli edzéseit a csapat még az ausztriai Lutzmannsburgi Sport Hotel Kurz-ban pályáin végezte el – kiváló körülmények közepette dolgoztak a fiatalok. Ám a hotel közben családi szállodává alakul, a pályákat beépítik, a következő téli edzésre itt már nem lesz lehetőség.

Nagy erősítését jelent, hogy a magyar felnőtt női ranglista 26. helyezettje, Tihanyi Luca 2024 áprilisa óta a szakosztály igazolt versenyzője. Akárcsak testvére, Tihanyi Levente – aki szintén szerepel a magyar felnőtt ranglistán.

A megyei diákolimpián az Írottkő SZE teniszezői négyből négy első helyezést szerezve jutottak tovább az országos döntőre – ahol szintén remekeltek. Borbély Lotti a II. korcsoport A kategória 5. helyezettje lett, nővére, Borbély Liza pedig a IV. korcsoport A kategória vigaszágának 2 . helyezettje. Őri Anna a III. korcsoport B kategóriájában végzett bronzérmesként. A Borbély testvérek a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola sporttagozatos tanulói, Őri Anna pedig kőszegi Árpádházi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákja. A legnagyobb sikert az országos diákolimpián Tihanyi Luca, a Jurisich Miklós Gimnázium tanulója aratta, aki a VIII. korcsoport A kategóriáját nyerte meg veretlenül – ami kiemelkedő eredmény!

Luca továbbá a múlt évi kimagasló sport- és tanulmányi eredményeiért kiérdemelte a „Magyarország Tehetsége” címet. Az osztrák bajnokságban a burgenlandi Bad Sauerbrunn csapatának tagjaként csapatbajnok lett a Landesligában – a csapoat így a következő szezonban az országos bajnokságban állhat rajthoz.

Tihanyi Levente a Sport Hotel Kurz csapat játékosaként szintén első helyen végzett a burgenlandi férfi első osztálynak.

A Szombathelyen megrendezett Takács József Emlékversenyen ugyancsak jó teljesítette az Írottkő SZE sportolói: férfi egyéniben Molnár Péter második, férfi párosban testvérével Molnár Róberttel az oldalán első helyen végezett.


Tihanyi Tibor és Árí Gábor várja az egyesükletbe a teniszezni szándékozó kőszegi diákokat és felnőtteket.

 TG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában