Kosárlabda

2024.07.18. 12:48

Negyeddöntőt ért az U20-asok küzdőszelleme

Az NB I.-es Egis Körmend játékosával, Schmera Gergővel a soraiban hatalmasat küzdve a negyeddöntőbe jutott az U20-as kosárlabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott.

Sütő Dániel

Schmera Gergő

Forrás: MKOSZ

Remekül kezdte a csoportmeccseket U20-as kosárválogatottunk a romániai kontinenstornán, ahol Koszovót 81-61-re verte. Az Egis Körmend fiatal játékosa, Schmera Gergő ezen a találkozón 12 percnyi játékidő alatt, 4 pontot és 4 lepattanót könyvelhetett el. A folytatásban Örményország és Moldova is méretes zakót kapott a mieinktől: előbbit 106-49-re páholta el a magyar csapat, amelyben Schmera 9 pontig és 6 lepattanóig jutott. A Moldova elleni 112-33-as győzelemből pedig 16 ponttal és 5 lepattanóval vette ki részét, ezzel a mérkőzés második legjobb játékosa lett. 

Schmera Gergő
Forrás: MKOSZ


– Örményország ellen nagyon jól kezdtünk, agresszív védekezésünkkel félidőre kialakítottunk egy nagyobb előnyt, amit szépen lassan növeltünk a végére. Moldova ellen is 40 percig akartunk dominálni, ami sikerült is – nyilatkozta a körmendi klub közösségi oldalán Schmera.
A neheze viszont csak ezután jött, hiszen hátravolt még az Ukrajna és Svédország elleni összecsapás, viszont ezek közül elég volt csak egyet megnyerni a csoportból való továbbjutáshoz. Az ukránok elleni fontos téttel bíró mérkőzésen végül 73-81 arányban maradt alul nemzeti együttesünk, aminek következtében a Svédország elleni összecsapáson mindenképpen győznie kellett, ráadásul legalább öt ponttal a magyar csapatnak ahhoz, hogy a legjobb nyolcba juthasson. Az egészen elképesztően hullámzó meccsen hatalmas tartást mutatott U20-as férfi válogatottunk. 66-72 után egy 14-0-ás szériával zárták Schmeráék a svédek elleni mérkőzést, 80-72-es győzelmet aratva, így Ukrajna mögött csoportmásodikként továbbjutott nemzeti együttesünk a legjobb nyolc közé. Az Egis Körmend fiatalja 2 ponttal járult hozzá a létfontosságú diadalhoz. A magyarok az elődöntőért Romániával meccselnek pénteken 17 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában