Kosárlabda

2024.07.10. 16:26

Schmera Gergő is ott lesz az U20-as Eb-n

Az NB I.-es Egis Körmend kosárlabdacsapatának fiatal tehetsége, Schmera Gergely is ott lesz az U20-as válogatott tagjaként a romániai Európa-bajnokságon.

Sütő Dániel

Az Egis Körmend fiatalja, Schmera Gergely (labdával)

Forrás: Egis Körmend/Kártyás Gergő

A magyar U20-as férfi válogatott három mérkőzést játszott június utolsó  hétvégéjén Portugáliában. A mieink a házigazda mellett Lengyelország korosztályos csapata és az osztrák U23-asok ellen ellen léptek pályára. Válogatottunk egy végig szoros találkozót játszott a portugál gárdával, amelyet végül három ponttal tudott megnyerni (66-63) úgy, hogy az utolsó játékrészre fordulva még egypontos hátrányban volt. Másnap Ausztria U23-as csapata következett: másfél negyedig volt szoros a csata, majd szépen fokozatosan egyre nagyobb előnyre tettek szert a magyarok. A harmadik felvonás végére már 15 pont a differencia és innen már nem volt visszaút az osztrákoknak (84-69). Az utolsó nap az A divíziós lengyelekkel egy félidő erejéig tudott partiban lenni nemzeti együttesünk, amely végül 15 pontos vereséget szenvedett (69-84). Carlos Vallejo szövetségi edző szerint a csapat áldozatkészsége extrém magas, ezt mutatja, hogy az elmúlt időszak sérülései és betegségei ellenére is mindig a legjobbjukat hozták ki magukból.
A magyar U20-as keret tagja az Egis Körmend játékosa, Schmera Gergely is, aki a klub hivatalos közösségi oldalán közreadott interjúban elmondta, már nagyon várja a kontinensviadalt.

Az Egis Körmend fiatalja, Schmera Gergely (labdával) 
Forrás: Egis Körmend/Kártyás Gergő 


– Pénteken játsszuk az első csoportmeccsünket Koszovó ellen, szombaton Örményország ellen, vasárnap Moldova lesz az ellenfél. Utána lesz egy nap pihenő, majd Ukrajna és Svédország következik a csoportban – nyilatkozta Schmera Gergely. – Nagyon jó érzés volt bekerülni a keretbe, örülök a lehetőségnek, amit kaptam, és megpróbálok élni vele. Szerintem a csoportból az ukránok, a svédek és mi vagyunk erősek. Elsőnek vagy másodiknak kell lenni a csoportban, hogy továbbjuhathassunk a nyolc közé, ez is a célunk, de mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, és azt szeretnénk megnyerni. A szerepem a mérkőzéseken az lesz, hogy nagyon energikusan játsszak, hasznos legyek támadásban és védekezésben egyaránt. Az eddigi edzőmeccsek közül egyiket sem tudnám kiemelni, hogy melyiken ment a legjobban, inkább azt mondanám, hogy mindegyiken hoztam egy stabilabb teljesítményt, amit elvárnak tőlem az edzők. Azért tartom nagyon fontosnak, hogy a válogatottal dolgozhatok a nyáron, mert nagyon jó fejlődési lehetőség, és közelebb leszek a célomhoz a következő szezonra, ami pedig az, hogy Körmenden bekerüljek a felnőtt csapat aktív rotációjába. 
 

A magyar U20-as kosárlabda-válogatott menetrendje. Péntek 12.00: Koszovó–Magyarország. Szombat 14.30: Magyarország–Örményország. Vasárnap 14.30: Moldova–Magyarország. Július 16. (kedd) 19.30: Magyarország–Ukrajna. Július 17. (szerda) 19.30: Magyarország–Svédország. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában