Labdarúgás

2024.07.23. 07:00

Vármegyei foci, kiesők, feljutók, csoportbeosztások: csak 13 csapat az I. osztályban

Formálódik a vasi amatőr labdarúgó-bajnokságok mezőnye - a három osztályban összesen 89 csapat áll rajthoz.

Tóth Gábor

Bár tavaly kiesett az NB III-ból, a Magyar Labdarúgó Szövetség felkérésenek köszönhetően (fel lett töltve a mezőny) ismét a harmadosztályban áll rajthotz a Szombathelyi MÁV Haladás VSE futballcsapata - a 2024/2025-ös szezonban ez a csapat képviseli a legmagasabb szinten Vas vármegye futballját...

A vármegyei I. osztályban komoly változás történt - az eddigi 16 helyett csak 13 gárda alkotja a mezőnyt. A Bük és a Nádasd kiesett - és bár mindkét gárda fel lett kérve az I. osztályú szereplésre, egyik sem vállalta. A Táplán pedig a visszanevezett a vármegyei III. osztályba. Új csapat az ISA Haladás - amely tulajdonképpen a tavalyveretlenül bajnoki címet nyert Szombathelyi Haladás II. helyét veszi át. Feljutó pedig nem volt - a gércének nem volt licence, az Újperint pedig nem vállalta az osztályváltást. Vármegyei I. -es licenccel még a Rum és az Egyházasrác rendelkezett, mindkét klub fel is lett kérve a vármegyei I.-es szereplésre, de az Újperinthez hasonlóan mindkét egyesület maradt a II. osztályban. 

A vármegyei I. osztály mezőnye (13): Celldömölk, Csepreg, Király, Körmend, Rábapaty, Csákánydoroszló, Sárvár, Söpte, Szarvaskend, Szentgotthárd, Vasvár, Vép, ISA Haladás.

A vármegyei II. osztály az elmúlt években render csonka mezőnyt vonultatott fel,  2024/2025-ös szezont viszont két 16 csapatos csoport kezdi meg. A már említett Nádasd, Bük kettős a másodosztáéyt választotta a vármegyei I. helyett. Feljutóként a Jánosháza is vállalta a II. osztályú szereplést. A tavaly bronzéremig jutó Pecöl visszanevezett a III. osztályba, Bár kiesett, de a feltöltés miatt marad a II. osztályban a Répcelak és az Őriszentpéter. A Mersevát viszont rosszabb kiesőként búcsúni kényszerül.

A vármegyei II. osztály mezőnye, északi csoport (16): Gérce-Vásárosmiske, Lukácsháza, Kemenesalja, Bozsok, Gencsapáti, Alsóújlak, Boba, Sé, Kemenesmagasi, Uraiújfalu, Kőszeg, Szeleste-Pósfa, Spari, Répcelak, Bük, Jánosháza. Déli csoport (16): Újperint, Bajánsenye, Egyházasrádóc, Szentpéterfa, Körmend VSE, Nárai, Rum, Rábatótfalu, Gyöngyöshermán, Felsőcsatár, Tanakajd, Ják, Telekes, Ikervár, Őriszentpéter, Nádasd.

A vármegyei III. osztály három csoportjában összesen 44 csapat áll rajthoz. Új szereplő a már említett Pecöl, a Táplán és a Mersevát. továbbá három frissen alakult scapat is nevezett: a Simaság, a Sitke és a Pankasz. A tavaly menet közben "bedőlt" Rábahídvég nem nevezett. A Söpte és a Szentgotthárd ismét indít második számú csapatot a harmadosztályban, továbbá a Szarvaskend "kisegíti" a Gersekarátot. A csoportbeosztások hamarosan itt is elkészülnek - a tervek szerint a szombathelyi és a sárvári csoprot 14, a körmendi pedig 16 csapatos lesz.

Tavaly 88 csapat alkotta a mezőnyt, idén 89 klub kezdi majd meg a küzdelmeket az őszi szezonban.

Friss hír az amatőr futball szereplőinak, hogy az MLSZ Vasc vármegyei Igazgatóság munkatársai júluis 31-én, szerdán küldött közgyúlésre és ligaértekezletere várják a klubvezetőket - a 14.30-kor kezdődő megbeszélésnek a megyeháza díszterme ad otthont. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában