Labdarúgás

2024.08.07. 19:42

Haladás VSE: kimaradtak a helyzetek a Balatonfüred ellen - fotók

Első NB III.-as hazai bajnoki mérkőzésén a Haladás VSE együttese gólnélküli döntetlent játszott a Balatonfüredi FC-vel. A hazaiak rengeteg nagy helyzetet puskáztak el.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi MÁV Haladás VSE-Balatonfüredi FC 0-0. Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 500 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, 2. forduló, vezette: Dombi.
Haladás VSE: Horváth B. - Kovács B., Varga Cs. (Tarján, 58. ), Czuczi - Horváth M., Szakály, Ferencz (Tóth M., 82.), Horváth A. (Hári, 58.) - Árvay (Fábián, 46.), Jancsó (Fehér, 82.), Szenczi B. Edző: Szenczi Imre.

Haladás VSE
Haladás VSE - Balatonfüred ivószünet
Fotó: Unger Tamás

Haladás VSE-Balatonfüred tudósítás:

A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a labda a vendégek térfelén pattogott, de helyzetet nem sikerült kidolgozniuk a vasiaknak. Egykapuzott a szombathelyi csapat, a 14. percben Árvay jobb oldali beadását Horváth Márk vágta 14 méterről a léc fölé. A balatonfürediek erejéből a védekezés mellett kontrákra már nem nagyon tellett erejükből. A 20. percben Szakály tüzelt mintegy 30 méterről, de jobb sarokra tartó félmagas lövését Iváncsics. A HVSE nagy mezőnyfölényben futballozott, szépen el is jutott a tizenhatosig, ám helyzetbe nem tudtak kerülni a hazaiak. Becsülettel próbálkoztak lövésekkel – ám ezek a labdák célt tévesztettek. A 35. percben például Horváth Arnold lőtt 24 méterről nem sokkal a bal kapufa mellé. A 37. percben Szakály jobbról elvégzett szabadrúgása a rövid oldali, bal kapufa tövéről vágódott az ötös elé, a kipattanó labdát kapura újra lőtték a vasiak, de az egyik balatonfüredi a gólvonal elöl mentett. A vendégeknek sikerült kihúzniuk az első félidőt kapott gól nélkül.

Szünet után sem változott a játék képe, a szombathelyiek domináltak, a balatonfürediek őrizték a döntetlent. Az 58. percben Horváth Márk 22 méterről a jobb sarok mellé lőtt. A 64. perben Fábián bal oldali beadását Jancsó kapásból, kilenc méterről a jobb felső sarok mellé lőtte – nagy helyzet volt! A 70. percben Szakály 18 méteres, jobb sarokba tartó szabadrúgását tolta ki bravúrral a kapus. Az első vendéghelyzet: a 72. percben Farkas két csel után 18 méterről nem sokkal a lé fölé lőtt. A hajrát alaposan megnyomta a vasi csapat, de a fürediek is vérszemet kaptak az olykor kinyíló szombathelyi védelem mellett vezettek néhány akciót. A 90+2. percben Fehér tekert kapura, 18 méterről, de Ivancsics bvarúrral a léc fölé tolta labdát. A 90+5. percben Tóth Máté közeli lövését védte lábbal a kapus.

A mérkőzés összképe alapján a meccset szinte végigtámadó Haladás VSE sima győzelmet engedett ki a kezéből – a Balaton-partiak sokat köszönhetnek remekül védő kapusuknak.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában