Tenisz

2024.09.05. 08:41

Remek szezont fut a HVSE két szenior teniszezője

Nagyszerű szezont fut a Haladás VSE két szenior teniszezője, Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter - hazai és nemzetközi porondon is szorgalmasan gyűjtik az érmeket.

Tóth Gábor

Forrás: VN/HVSE

Júniusban Eger adott otthont a szenioroknak kiírt országos teniszbajnokságnak - ahol Bogár Szabó Éva (65+) és Sákovics Péter (+60) is magyar bajnok lett vegyespárosban. Következett egy rangos nemzetközi torna Szlovéniában, a Ljubjlana Open (ITF 400). Sákovics Péter három, míg Bogár Szabó Éva két számban nevezett a +65-ös korcsoportban - mind az öt számban döntőbe jutottak! Sákovics három döntőt játszott le egymás után a rekkenő hőségben. Az egyéniben az olasz ellenfele, szettlabdát is hárítva nagy csatában gyűrte le. Párosban - a budapesti Márton Kálmánnal- szintén szoros meccsen maradt alul (6:4, 4:6, 6.10) egy horvát-holland kettőssel szemben. A nap utolsó döntőjében viszont lehengerlő játékkal nyert a Bogár Szabó Éva-Sákovics Péter páros egy holland duó ellenében 6:2, 6:0 arányban. Bogár Szabó Éva  az egyéni döntőt kénytelen volt feladni.

HVSE tenisz
Sákovics Péter mutatja az eredményt
Forrás: VN/HVSE

A szezon a keszthelyi nemzetközi versennyel (ITF 700) folytatódott. Érdekesség, hogy a  két szombathelyi teniszező ezúttal egymás ellen fogott ütőt a 60-65 ös összevont korosztályban. "Természetesen" mindkét kettős a döntőbe jutott. A vegyespáros fináléja két és fél órát tartott és volt benne minden (remek labdamenetek, feszültség, görcs, ápolás, fair play), ami egy igazi döntőbe kell. Végül a Szerencsésné Miltényi Éva-Sákovics Péter páros nyert 7:5, 3:6, 10:6-ra a Bogár Szabó Éva-Szekrényes Zsolt duó ellen. Sákovics férfi párosban - a budapesti Prágai Sándorral - ezüstérmet szerzett, míg egyéniben a negyeddöntőban búcsúzott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában