Asztalitenisz

2 órája

Gergely Márk legnehezebb versenyén van túl

A Szombathelyi AK-Sportiskola asztaliteniszezője, Gergely Márk az 5. helyen végzett a lengyelországi serdülő Európa Top 10-en.

Pum András

Pályafutása legerősebb és egyben legnehezebb versenyére utazott a Szombathelyi AK-Sportiskola korosztályos válogatott játékosa, a 14 éves Gergely Márk a lengyelországi Grodzisk Mazowieckibe. 

Gergely Márk jól teljesített Lengyelországban. Fotó: SZAK-Sportiskola

Az európa ranglista első 10 helyezettje kapott meghívást a körmérkőzéses serdülő Európa serdülő top 10 versenyre, a vasiak tehetsége az augusztusi helyezésének köszönhetően indulhatott. Remekül kezdte az első játéknapot Márk, hiszen - ha szorosan is - de minden meccsét megnyerte. A végeredmény szempontjából a lengyel Pakula elleni sikere számított nagyon sokat, főleg úgy, hogy 0-3-ról fordított. A második napon pedig a francia Cavaille 4-0-s legyőzése számított kiemelkedő sikernek. Emellett a későbbi győztes Fasotól és a török Öcaltól kapott ki. Ez utóbbi vereség fájó egy kicsit, hiszen 2-0-ig magabiztosan vezetett Márk. A harmadik napra - talán fáradtság miatt is - nem jutott győzelem. Az olasz Trevisan után a román Istratetól és a cseh Skaldatól kapott ki szoros meccsen. A körbeveréseknek köszönhetően azonban a két utóbbi játékost megelőzte a végelszámolásnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában