Nem az első eset

2 órája

Újabb kutyatámadás Szombathelyen: tacskót sebesített meg a támadó állat

Nem sokkal az Oladon történt sajnálatos eset után újabb kutyatámadás történt Szombathelyen, ezúttal a Váci Mihály utca mögötti sétányon.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Újabb kutyatámadás Szombathelyen. Alig pár hete számoltunk be róla, döbbenetes és tragikus kutyatámadás történt Olalon, a Kassák Lajos utcában. Akkor egy nagy testű, póráz nélkül sétáló eb támadt rá egy kisebb kutyára és gazdájára. A megsebesített kutya, Mangó elpusztult a támadásban szerzett sebei miatt, a gazdáját kórházba kellett szállítani. Pár héttel korábban, augusztusban pedig a Nádasdy utcában szabadult el egy nagyobb testű kutya, amit egy kisfiú próbált hazavinni. Az agresszívvé vált állat azonban egy arra járó kutyasétáltatóra támadt. Ott a gazdi lélekjelenléte mentette meg a kisebb kutyát, akit felkapott az ölébe, így a támadó kutya végül őt harapta meg.

Augusztusban a Nádasdy utcában történt kutyatámadás Szombathelyen
Augusztusban a Nádasdy utcában történt kutyatámadás Szombathelyen
Forrás: Tények

Újabb kutyatámadás Szombathelyen

A legfrissebb eset a Váci Mihály utca mögötti sétányon történt, ezúttal egy tacskó sérült meg. A történetet egy népszerű szombathelyi kutyás csoportban osztotta meg a tacskó gazdája. Elmondása szerint a kutyájára minden előjel nélkül egy közepes méretű fekete kutya támadt rá. A nagyobb eb megmarta a tacskót, aminek később orvosi ellátásra is szüksége volt. A gazda szerint a támadó kutyát sétáltató férfi az elérhetőségét nem akarta megadni, amikor a tacskó gazdája pedig arról érdeklődött, hogy állnak az állat oltásai, a férfi annyit válaszolt "jobban, mint a magáé". A poszt szerint ezután a férfi távozott a helyszínről. A kommentelők között többen felháborodásukat fejezték ki és arra is fény derült, nem ismeretlen a szombathelyi kutyások körében a fekete kutyát sétáltató férfi. Akadt olyan kommentelő, aki szerint korábban egy babakocsit toló hölgyre támadt rá a kutya, akit rendszeresen laza pórázon sétáltat a gazdája.

Mit tehetünk kutyatámadás esetén?

Az augusztusi Nádasdy utcában történt eset után a Tények egy kutyaiskola vezetőjét is megkérdezte. Szerinte a rémült gazda akkor jól tette, hogy a kisebb testű kutyáját azonnal felkapta. 

- Így valóban megnő az kockázata annak, hogy harapást mi kapjuk, de a kisebb testű kutyánk életbemaradásának esélye is sokat javul - mondta el Winhoffer Tamás. Hozzátette, szerinte ilyenkor a legjobb védekezés a támadás. Használhatunk paprika-spray-t, ha nincs nálunk próbáljuk meg a nyakörvénél fogva visszatartani a támadó állatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában