Kézilabda

5 órája

Döntetlenre végzett az SZKKA a Vasassal - fotógalériával

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság ötödik fordulójában az utolsó pillanatban mentett pontot a hazai pályán játszó SZKKA a Vasas együttesével szemben.

Sütő Dániel

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Vasas SC 30-30 (13-15). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 480 néző, NB I.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bóna, Földesi. 

SZKKA
Az SZKKA Pődör Rebeka révén mentett pontot
Fotó: © Cseh Gábor


SZKKA: N. De Almeida – Varga N., Malovics, Szmolek 2, Bujnochová 3, Pődör R. 9, Kazai 7. Csere: Marinovic – Kulcsár D. 3, Pődör B. 3, Djatevszka, Szeberényi, Balogh P., Akijama 3, Gönczöl, Török. Edző: Bo Ruudgard.
Vasas: Zsigmond P. – Domokos D. 3, Juhász F 2., Szilovics 4, Dubán 3, Boldizsár 2, Oláh K 8. Csere: Mészáros V. – Szabó L., Varjas, Farkas Johanna 2, Mihályi P. 2, Dombi K., Mile, Ferenczy D., Nagy N. 4. Edző: Konkoly Csaba.
Az eredmény alakulása: 7. perc: 2-5. 12. perc: 3-7. 17. perc: 6-11. 23. perc: 10-12. 27. perc: 11-14. 36. perc: 18-18. 42. perc: 22-20. 46. perc: 22-22. 53. perc: 26-26. 57. perc: 28-27. 
Kiállítások: 8 ill. 8 perc. 
Hétméteresek: 4/4 ill. 4/4.

Szombaton este az NB I.-es női kézilabda bajnokság ötödik játéknapján azzal a céllal fogadta az SZKKA a Vasas együttesét a Haladás Sportkomplexumban, hogy folytassa hazai győzelmi szériáját. A szokásos teltházas találkozó azonban rémálomszerűen indult a házigazda számára, ugyanis az első négy percben kétszer is emberhátrányba került. Gyorsan meg is lépett a Vasas, több mint öt percre volt szükségük a hazaiaknak, hogy megszerezzék az első góljukat. A szombathelyi gépezet viszont továbbra is akadozott, 3-6-os állásnál Bo Rudgaard kérte ki első idejét. 

A folytatás is arról szólt, hogy próbált rohanni az eredmény után a szombathelyi gárda, a vendégeknek mindig volt válasza, így nem tudtak közelebb zárkózni Pődör Rebekáék. A 20. percben 8-12-nél a Vasas kért időt, amiből aztán a vasiak jöttek ki jobban és elkezdte az igazi arcát mutatni a vendéglátó alakulat. Mindkét oldalon, védekezésben és támadásban is feljavult az SZKKA, Kazai ötödik találatával pedig feljöttek a hazaiak egy találatra. Hatalmas harc zajlott a pályán a félidő hajrájában, a forduló előtt a tabellán 11. helyen álló Vasas nagyon felszívta magát és a szünetben 15-13-ra vezetett.

A második játékrész elején egyenlített az SZKKA (15-15), ám játéka továbbra is hullámzó maradt. A 41. percben először sikerült átvennie a vezetést az SZKKA-nak (21-20). Konkoly Csaba időkérése után ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe. Az utolsó 10 percben minden gólért vért kellett izzadni a csapatoknak. Másfél perccel a vége előtt még kettővel ment a Vasas, azonban Pődör Blanka, majd Pődör Rebeka utolsó perces góljával egy pontot itthon tudott tartani a szombathelyi gárda. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában