Edzőt keres a Schalke

3 órája

Dárdai vagy a Real legenda mentheti meg Németország egyik legnagyobb klubját

Dárdai Pál és a német másodosztályban szereplő Hertha útjai a nyáron váltak el, azóta a magyar edzőnek nincsen munkája. Egy német lap viszont nemrégiben beajánlotta őt Németország egyik legnagyobb klubja, a Schalke 04 kispadjára. Az évek óta gödörben lévő patinás csapat felvirágoztatásával kapcsolatban egy spanyol világsztár, a Real Madrid egykori legendás támadójának neve is felvetődött.

MW

Dárdai Pál, a Hertha korábbi edzője

Fotó: SOEREN STACHE

A 90min.com nemzetközi futballportál német kiadása nevezte meg azokat az edzőket, akik nemcsak illenének a Schalkéhoz, hanem képesek lehetnének felvirágoztatni a csapatot. Dárdai is szerepel a lap listáján – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A német klub tavasz óta óriási lejtmenetben van, és azóta vajmi keveset javult a helyzet.

Dárdai is jelölt

A Schalke 04 évek óta tartó vesszőfutásáról márciusban a Magyar Nemzet írt egy nagyobb cikket, amikor a csőd fenyegette a klubot, s akkor a csapat egykori magyar játékosa, Hajnal Tamás is megerősítette, hogy a gelsenkircheni együttes Németország meghatározó klubja bajban van. A helyzet azóta nem sokat javult, a Schalke az előző idényben végül stabilizálta a helyét a Bundesliga II középmezőnyében (tizedik lett), de most megint a kiesés ellen küzdhet, hat forduló után mindössze négy ponttal a 16. helyen áll a másodosztályban. Emiatt a klub Karel Geraerts edzőt és Marc Wilmots sportigazgatót is elküldte, Jakob Fimpel ideiglenesen vette át az irányítást, a Schalke új vezetőedzőt keres, így került elő Dárdai Pál neve is. A magyar edzőről pozitívan írtak, a portál cikk szerint Dárdai bebizonyította, hogy sikeres tud lenni egy tradicionális klubnál, ahol nehéz körülmények között tapasztalt és a fiatal játékosok elegyével kell dolgozni. A sportszakmai szempontok mellett személyiségével is jól illene a Schalkéhoz. A portál Dárdai mellett több másik edző nevét is bedobta, az egyikük pedig egy igazi legenda.

Raúl is érkezhet

A legnagyobbat az ötödik helyre rangsorolt Raúl érkezése szólna a Schalkénél. A Real Madrid legendás csatára 2010 és 2012 között volt a Schalke játékosa, innen a kapcsolat, jelenleg pedig a királyi gárda második csapatát vezeti immáron 2019 óta, és alighanem megérett az előrelépésre. A listán a horvát Niko Kovac (Dárdai mögött a nyolcadik helyen) és a korábbi Schalke-kedvenc Mike Büskens (negyedik) is, aki amikor 2021-ben kiesett a Schalke a Bundesligából, majd 2022-ben egyből visszajutott, kulcsfigura volt, hiszen idény közben másodedzőből lett főnök, és nagy hajrával megnyerte a Bundesliga II-t. Aztán Büskens újra másodedző lett, a mélyrepülés pedig azóta is tart.

– Bujo a beceneve amúgy, és nagyon jó barátom, a mai napig tartjuk a kapcsolatot, volt már vezetőedző több helyen is, a Düsseldorfnál, a Greuther Fürthnél, a Rapid Wiennél – mesélte Büskensről Hajnal, aki szerint a német szakember egyfajta mentorszerepet töltött be nála. A lista élére egyébként André Breitenreiter neve került, aki legutóbb az angol másodosztályú Huddersfieldet irányította.

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!