Európai Parlament

9 órája

Magyar Péter több mint egy hónap után jelenik meg a munkahelyén

A Tisza Párt EP-képviselője a közösségi oldalán bőröndjével pózol. Magyar Pétert 32 napon át egyetlen alkalommal sem látták a munkahelyén, az Európai Parlament ülésein – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter és Mafred Weber, az Európai Néppárt elnöke

Forrás: MW

Fotó: Teknős Miklós

A nyári szünetet követően több mint egy hónap elteltével, a 33. napon meglátogatja a munkahelyét Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselője szerdán büszkén posztolt a közösségi oldalán egy fotót magáról, amint a bőröndjével indulásra készen áll. 

„Brüsszel, érkezem! Kiváncsi vagyok, hogy a fideszes naplopók, akik a FB-on mindig hiányolnak az Európai Parlamentből, vajon beérnek-e a munkahelyükre holnap” – üzente Magyar Péter a kormánypárti EP-képviselőknek. 

Mindezt azok után tette, hogy 32 napon át egyetlen alkalommal sem látták a munkahelyén, az Európai Parlament ülésein, miközben csak szeptemberben mintegy 8 millió forintot keresett, ennyi ugyanis az uniós képviselők havi fizetése. 

Magyar Péter június 9-e előtt, a választási kampányban többször határozottan kijelentette, hogy nem lesz EP-képviselő, nem veszi fel a mandátumát, mert itthon akar politizálni. Nem sokkal a választások után már tárgyalásokat folytatott az Európai Néppárt vezetőjével, a magyar fóbiás Manfred Weberrel és megegyeztek, hogy a Tisza Párt EP-képviselői a néppárti frakcióhoz csatlakoznak. Közben az is eldőlt, hogy Magyar nem tartotta be az ígéretét, mégis felvette a mandátumát, ami együtt jár a mentelmi joggal. Ez utóbbi azért fontos körülmény, mert június 21-én éjjel az Ötkert nevű szórakozóhelyen a politikus botrányosan viselkedett, aminek következtében rendőrségi, majd ügyészségi nyomozás indult. Egy héttel ezelőtt lépett a legfőbb ügyész, lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. 

A cikk folytatása IDE kattintva olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában