Hirdetés

2024.08.27. 10:46

Az adidas – triplacsík, ami meghódította a világot

Vannak márkák, amiket nem kell bemutatni. Kemény munkájukkal, modern technológiájukkal és eredeti modelljeikkel világszerte milliók szívét nyerték el. És folyamatosan újabbakat nyernek, mert újabb és újabb generációkat hódítanak. Igen! Az adidas pontosan ilyen brand. A világ egyik legikonikusabb sportmárkája, ami nemcsak a profi sportolók, hanem a kényelmet és a jó megjelenést értékelők körében is elismerést szerzett, és a fiatalok és az utcai kultúra elválaszthatatlan része lett. Mert ki ne ismerné az ikonikus három csíkot (vagy „triplacsíkot”) vagy a lóherét? Na ez az. Végül is ezek olyan brandjelzések, amik meghódították a világot. Tudd meg, mit nem tudsz még a német gigászról. És lássuk, mit választasz. Az adidas női cipő, férfi pulóver vagy esetleg egy junior póló a brand logójával?

PR cikk
Forrás: jdsports.hu

A szerény kezdetektől a globális gigászig

Egyértelmű, hogy az adidas nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a divat hogyan alakult, és hogy milyen a mai sportstyle és az streetwear. De hol is született a brand? Nos, Németországban. 1949-ben Adolf Dassler és testvére, Rudolf bezárták közös sportcipőgyártó cégüket, mivel eltérő elképzeléseik voltak a jövőjükről. Ez vezetett ahhoz, hogy Rudolf Dassler megalapította a Pumát, Adolf pedig az adidast. Kezdetben Adi Dassler és kis csapata kizárólag helyi sportolók számára gyártott adidas cipőket. A lábbeli kiváló minősége, az innovatív technológiák és az eredeti dizájn révén azonban a brand gyorsan népszerű lett. 

Az adidas az első nagy sikert az 1954-es olimpiai játékokon érte el, amikor a német focicsapat adidas cipő aranyérmet nyert. Ettől kezdve a brand őrült tempóban kezdett fejlődni, további technológiai innovációkat vezetve be. Ilyen volt például a talpban alkalmazott tompító rendszer, ami javította a futócipők kényelmét és praktikusságát. A ’80-as években azonban valami varázslatos dolog történt, ami örökre beírta magát a brand történetébe. Az adidas óriási népszerűségnek kezdett örvendeni a streetwearben. Az olyan klasszikus modellek, mint az adidas Superstar és a Stan Smith nemcsak sportcipőkké, hanem stílusikonokká is váltak, amiket a fiatalok világszerte hordják. Ez hozzájárult ahhoz, hogy számos együttműködés született a kultúra-világ szereplőivel. Példák? Elég sok van belőlük. Például egy collab Kanye Westtel, Pharrell Williamsszel vagy Beyoncéval. Tehát ahogy látod, az adidas logóval a szettjeid garantáltan nem lesznek unalmasak. A brand története a sport iránti szenvedélyről szól, ami egy kis, szerény vállalatot a csúcsra röpített és globális gigásszá tett. Hogy Neked mindig a legjobb dolgaid legyenek. Nagyszerű sneakerek, ruhák és kiegészítők, amikkel ütős outfiteket összerakhatsz.

Forrás: jdsports.hu

Az adidas Originals kollekció: iconic for a reason

A brand legikonikusabb szériája? Kétségkívül az adidas Originals. Ez egy olyan termékcsalád, ami az oldschool retró klasszikusokat modern technológiákkal és frissített dizájnnal ötvözi. A streetweart meghatározó klasszikus modellektől a retró stílus modern értelmezéséig. Mert a retró egy olyan stílus, ami az idő múlásától és a változó preferenciáktól függetlenül sosem megy ki a divatból. Az adidas ezt nagyon jól tudja, ezért az Originals termékcsaládban olyan ikonikus modelleket találsz, mint a Superstar adidas, Samba, Campus, Gazelle vagy Ozweego. Mindegyik modell teljesen más. És mindegyik egy darab történelmet hoz magával. Te a férfi Gazelle lépőt és a rövid szárú felsőrészt választanád, ami évek óta topon van? Vagy a női adidas Superstar, ami a kényelemnek és a nagyszerű dizájnnak köszönhetően gyorsan kilépett a városi utcákra? 

Ne feledd, ez a brand határozottan nem csak az adidas női cipők és férfi cipők. Rakj össze egyedi szettet: kombináld a lépőd egy hozzáillő nadrággal és egy pólóval vagy pulóverrel. És ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem, amik felpörgetik az egészet, és karaktert adnak a szettednek. Mindezt megtalálod az adidas kínálatában. Mert ha a triplacsík mellett döntesz, tudod, hogy jól nézel ki. Az ikonikus brand széles választékát megtalálod a JD Sports-nál. Ugorj be az egyik üzletünkbe vagy vásárolj online.

Forrás: jdsports.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában