Púder Nélkül

2011.01.28. 06:37

Hölgyek a B-középben: a sport szerelmesei a szurkolók

Ebben az országban a politikához és a focihoz mindenki ért - hangoztatjuk úton-útfélen. De például Veszprém megyében ez csak félig igaz. Itt a futball helyett a kézilabdáért rajong a többség. Persze nemcsak az urak, hanem lányok és asszonyok egyaránt.

B. Virág Rita

A balatonalmádi Hodálik Judit mintegy 23 esztendeje követi a veszprémi sportélet történéseit, elsősorban a férfi kézilabdázók szereplését.

- Akkoriban nemcsak kézi-, hanem focimeccsre is jártunk a családdal. Jól emlékszem, amikor a veszprémi futballisták kiharcolták az NB I-es részvételt. Hintón vitték körbe Rugovics Vendeléket a városban. Ezzel egy időben a kézilabdát is nagyon megkedveltük. Minden találkozón ott voltunk és vagyunk, őszintén szólva már nem is tudom elképzelni az életem a kézimeccsek nélkül - mesélte Judit.

Az MKB Veszprém állandó bérletese a rangadókon bizony még a B-középbe is beáll.

- A habkönnyű bajnokikon nem ugrálok, de egy izgalmas, a végéig kiélezett derbit nem tudok végigülni. Annyira beleélem magam a mérkőzésbe, hogy inkább a B-középben hangosan végigszurkolom a mérkőzést, mintsem a helyemen ücsörögjek - tudtuk meg a vérbeli rajongótól.

A balatonfüredi Csík Gabi hasonló élményekről tudott beszámolni, de ő a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézialakulatot favorizálja.

- Nem hinném, hogy csak a férfiak kiváltsága a hangos szurkolás, drukkolás. Egy jó meccs hevében édesanyámmal együtt mindketten nagy hangon buzdítjuk a csapatot. A füredi kézilabda feltörekvését legalább öt éve követjük, és egy hazai meccsről sem hiányozhatunk, sőt ha tehetjük, idegenbe is elutazunk kedvenceinkkel - tudtuk meg a BKSE-fantól.

A veszprémi Dénes Eszter története kilóg a sorból, a nemzetközi fociért rajong és a labdarúgásnak köszönheti szerelmét is.

- A világ- és Európa-bajnokságot rendszeresen követem, valamint a spanyol és portugál klubcsapatok szereplését is szívesen figyelem. A 2004-es foci-Eb alatt a szurkolói sátorban szerettünk egymásba férjemmel, így számomra a futball is örök szerelem marad. Cristiano Ronaldo nagy kedvencem, érte és mindenkori csapatáért külön szorítok.

 

A megkérdezett hölgyek mindegyike egyetértett abban, hogy az imádott sportág legfontosabb szabályait nem árt pontosan ismerni. A sportszerűség pedig azt diktálja, sose a rivális ellen szurkoljanak, hanem kedvenceikért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!