Sport

2016.04.17. 19:32

Bazsó Bianka Eb-nyolcadik

Förde - Bazsó Bianka nyolcadik helyen végzett a súlyemelő Európa-bajnokság +75 kg-os súlycsoportjában. A magyar férfiak szereztek egy riói kvótát, a nőknek ugyanez nem sikerült.

Horváth Erika

A norvégiai olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság pénteki versenynapján a +75 kilós hölgyek B csoportjában Gyürüs Barbara 188 (75, 103) kg-os eredménnyel zárt. Szombaton az A csoportban a Haladás VSE másik válogatottja, Bazsó Bianka lépett színre. Szakításban a 87 után a 91 kilóval is megbirkózott, a 93 kg-os egyéni csúcskísérlet azonban nem sikerült. A 91 kg a fogásnemben a kilencedik helyet érte az összességében 20 fős mezőnyben. A lökésben viszont már nem volt hiba: 110 után 113 következett, majd a 115-ös egyéni rekord - Antalovits Ferenc tanítványa ezzel is kilencedik lett. A 206 kg-os, szintén egyéni csúcsot jelentő összetett eredménnyel pedig a nyolcadik helyet szerezte meg Bazsó Bianka - ez volt a magyar női csapat legjobb helyezése.

Az újonc Gyürüs Barbara összesítésben 13. lett. A magyar nők 74 pontot gyűjtöttek a csapatversenyben, amellyel a 10. helyen zártak - ez azt jelenti, hogy nem lesz képviselőjük a riói olimpián. Ahhoz az első hatba kellett volna jutni. A férfiaknál viszont igen; a csapat negyedik helye egy riói kvótát ér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!