Szombathely

2013.02.20. 13:02

Látványos bemutatók, mentenek a romok alól

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság toborzó akciót indított, a Hunor Mentőszervezetbe - tudtuk meg Balogh Nikoletta tűzoltó zászlóstól, megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

Bajdó Bettina

Magyarország nemzetközileg elismert hivatásos mentőcsapatába várják a hivatásos tűzoltók jelentkezését. A toborzó akció során pénteken előadásokkal és látványos bemutatóval várják az érdeklődőket. A megnyitó 10 órakor kezdődik, majd ismertetik a Hunor felvételi követelményeit. Ezt követően Veiczer Krisztián tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Hunor Vas megyei tagjának előadása következik. Körülbelül 11 órától toborzófilmet is vetítenek, majd a mentőszervezet tagjainak látványos mentési bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők. Lesz többek között romok alatti kutatási, mentési feladatok speciális eszközökkel. Az előadások helyszíne a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ lesz, a gyakorlati bemutatóra a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hátsó bejárata előtti sportpályán kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!