dupla öröm

2018.02.10. 10:25

Téli olimpia: megvan az első aranyérem

A svéd Charlotte Kalla nyerte a phjongcshangi téli olimpia első aranyérmét, mivel szombaton győzött a női sífutók 15 kilométeres versenyében.

3292452 02/10/2018 Charlotte Kalla (Sweden) after finishing the skiathlon event in women's cross-country skiing at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang. Alexey Filippov/Sputnik

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Alexey Filippov

A mezőny nagy része sokáig együtt haladt, a címvédő, hatszoros olimpiai bajnok norvég Marit Björgen öt kilométer után váltott tempót, így a léccserére már csak egy szűkebb, nagyjából húszfős élboly maradt együtt.

A szabadstílusú résztávban már a svéd Charlotte Kalla diktálta az iramot, 2,5 kilométerrel a cél előtt „robbantott”, s a tempóváltás után senki nem tudott vele lépést tartani, így összességében simán nyerte meg pályafutása harmadik olimpiai aranyérmét. A dobogó második fokára Björgen állhatott fel, míg a bronzérmet a finn Krista Pärmäkoski szerezte meg.

Az indulóknak 7,5 km-t klasszikus, 7,5 km-t pedig szabadstílusban kellett síelniük. Magyar versenyző ebben a számban nem indult.

Borítókép: Charlotte Kalla, miután megnyerte a női sífutók 15 kilométeres versenyét

Forrás: AFP/Alexey Filippov

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!