Meghalt a Borostyán-tóba esett kislány

Szombathely - Kedden este zalalövői Borostyán-tóba esett egy 12 éves kislány, kimentése után mentőhelikopterrel szállították a szombathelyi kórházba. Napokig kritikus volt az állapota, végül kis szervezete vasárnap reggel adta fel a harcot...

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


A kislány egy vízi táborban vett részt. Az egyhetes táborozás hétfőn kezdődött mintegy 30 zalai iskolás részvételével, de a tragédia miatt a táborhelyet bezárták.

A helyi kempingben táborozó 11 éves lány  "vízi foglalkozás közben egy vízi bicikliről a tóba esett, majd elmerült". A kislányt a partra mentést követően a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították.


A szombathelyi kórház intenzív osztályán az ügyeletes doktornő a Zalai Hírlap  megkeresésére annyit közölt, hogy a kislány halálát a balesetből kifolyólag szerzett sérülések okozták, de bővebben az ügyben illetékes rendőrorvos nyilatkozik majd mondta.  A doktornő a lap kérdésére megerősítette, hogy a kislány agya is sérült.  Az MTI információja szerint a gyermek mindvégig kómában volt.


Forrás: MTI , Zalai Hírlap

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!