Bulvár-celeb

2 órája

Nehéz idők: kedvenc meteorológusunk már csak kenuval tud hazamenni

Nem először önti el a Duna Pártai Lucia házát, most a népszerű időjós elmondta, mire számít.

MW

Pártai Lucia már 2013-ban is megküzdött az árvízzel otthona közelében

Forrás: MW bulvár

Gyomorgörccsel és kenuval közlekedik Pártai Lucia, amióta elöntötte a házát az áradó Duna. A szintén meteorológus Aigner Szilárd özvegye azt mondja, ilyen nagy árvizet ritkán látott, pedig már 22 éve él a természet közelében.

2002 óta ez lesz a hatodik árvíz, amelyik betör majd a házunkba… mit mondhatnék, gyomorgörccsel gondolok az elkövetkezendő órákra

– fogalmazott Lucia, aki kiemelte, nem az árvízzel, hanem a gyakorisággal van probléma.

Pártai Lucia szerint sokáig el fog húzódni az árvíz
Forrás: Bors

Mint mondja, a régi tudományos könyvekben arról írtak, hogy ilyen nagy árvizek évszázadonként csupán egy-két alkalommal fordulnak elő. Ehhez képest az utolsó, ehhez hasonló árvíz a Dunán 2013-ban volt, mindössze 11 éve.

Elhúzódó apadás

Párta Lucia a teraszáról száll be a csónakba, mint mondja, ha az alsó szintet elönti a víz, kenuval megy dolgozni. Úgy véli, hogy egyhamar nem is változik meg a helyzet. 

A meteorológus kifejti: mivel nyugatra hatalmas hó esett a hegyekben, a melegebb időjárás miatt elkezdődik az olvadás, ami azt jelenti, hogy a mostani dunai árvíz hosszan fog tartani, elhúzódó apadásra kell számítani. 

A hírek arról szólnak, hogy a Duna huzamosabb ideig marad nyolcszáz centiméter környékén. Mindez előrevetíti, hogy Pártai Lucia háza még jó ideig víz alatt fog állni. Mindezek ellenére is állítja, hogy semmi pénzért nem költözne el, mert amikor nyugodt a folyó, akkor nincs ennél gyönyörűbb hely – írja a Ripostra hivatkozva cikkében a Magyar Nemzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!