Váratlan találkozás

2024.07.02. 19:26

A volt Fradi-edzővel értékelte a magyar és az ukrán válogatott Eb-szereplését Orbán Viktor (videó)

Kijevi látogatása során Orbán Viktor találkozott az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Szergej Rebrovval, aki 2018 és 2021 között a Ferencváros vezetőedzője volt.

MW

Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel és Szergej Rebrovval Kijevben

Forrás: Magyar Nemzet

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Kijevbe látogatott, ahol tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, ám a futballra is maradt ideje. A TikTokon közzétett videójából kiderült, találkozott Szergej Rebrovval, az Európa-bajnokságtól már elbúcsúzott ukrán válogatott szövetségi kapitányával, aki korábban a Ferencváros vezetőedzőjeként három bajnoki címet nyert, és eljutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe – vette észre a Magyar Nemzet.

A videó tanúsága szerint a magyar kormányfő és az ukrán edző a két válogatott Eb-szereplését értékelte. Orbán Viktor szerint az ukrán csapat nagyon jól szerepelt, mert Szergej Rebrovnak nagyon jó játékosai vannak, és csak a balszerencsén múlott, hogy nem jutottak tovább. A magyar válogatott teljesítményéről azt mondta: „Nem voltam boldog.”

Az FTC ügyeiben általában jól értesült Ulloi129.hu szerint a találkozó nem előzmény nélküli, mert

 korábban Szergej Rebrov szerepet vállalt a két ország kapcsolatának javítását célzó, nem hivatalos, úgynevezett puha diplomáciában. 

Az Unian hírügynökség úgy tudja, Szergej Rebrovot az ukrán elnök hívta meg a találkozóra.

Az eredeti cikket ITT tudja elolvasni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában