Mesterséges Intelligencia

2024.09.26. 08:15

Vicces: Az MI tanácsai a szombathelyi közgyűlés előtt

Vaol.hu

Forrás: Illusztráció/FLUX.1

Nyakunkon a szombathelyi közgyűlés, számtalan fontos - de valljuk be, hogy néha unalmas -, döntésről kell vitázni és dönteni a város vezetésének. Mi pedig megpróbáljuk kicsit feldobni a hangulatot és megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, hogy milyen humoros tanácsokat adna néhány napirendi pont megtárgyalásához. Íme:

1. A Városháza műszaki állapota:

Tanács: "Mielőtt bárki is összeomlana a döntéstől, javaslom, hívjunk egy építészt, aki megnézi, hogy a városháza nem omlik-e össze épp most, amíg itt ülünk. És ha mégis, legalább tudjuk, hogy miért."

Alternatív javaslat: "Talán egy közös selfie a városháza előtt? Ha a falak megrepednek, legalább emlékezetes lesz a közgyűlés."

2. Költségvetés módosítása:

Tanács: "A költségvetés módosítása olyan, mint egy diéta. Mindig van valami, amiből le kell mondani. Javaslom, hogy először a képviselők fizetéséből kezdjék."

Alternatív javaslat: "Talán egy közös lottót szervezhetnének? Ha nyernek, akkor nem kell módosítani a költségvetést."

3. Közterület elnevezése:

Tanács: "Ha nem tudnak megegyezni, akkor nevezzenek el minden utcát egy-egy képviselő után. Így biztosan senki nem fogja elfelejteni, ki döntött."

Alternatív javaslat: "Talán egy közönségszavazást rendezhetnének? Hagyják, hogy a szombathelyiek döntsék el, hogy milyen nevet kapjon az új utca."

Végül kaptunk egy nagyon fontos figyelmeztetést is, mindenkit kérünk, hogy ennek tudatában vegye komolyan a tanácsokat 🙂

Fontos megjegyzés: Ezek a javaslatok csupán humoros szándékot szolgálnak, és nem jelentenek komoly szakmai tanácsot. A közgyűlésen hozott döntéseknek komoly következményei lehetnek, ezért a képviselőknek alaposan meg kell fontolniuk minden javaslatot.

Kértünk még javaslatokat is, amiket meg lehetne tárgyalni:

Közlekedési dugók: “Mi lenne, ha bevezetnénk a ‘teleportációs sávokat’? Így mindenki időben odaérne, és még a dugók is megszűnnének!”

Közvilágítás: “Cseréljük le a lámpákat diszkógömbökre, hogy minden este buli hangulat legyen az utcákon!”

Na jó, ez utóbbiakra valószínűleg már csak a következő közgyűlésen lesz lehetőség, de addig is várjuk a városháza előtti selfie-t!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában