Helyi bulvár, celeb

2024.10.09. 10:30

Szüret Ostffyasszonyfán: a Dirty Slippers és a Republic gitárosa is koncertezett

Szüreti mulatságot tartottak a hétvégén Ostffyasszonyfán. A felvonulást követő szüreti bálban az együttes dobosa révén ostffyasszonyfai kötődésű Dirty Slippers együttes is koncertet adott Tóth zoltánnal, a Republic egykori gitárosával kiegészülve.

Polgár Patrícia

A Dirty Slippers nem feledkezik meg Ostffyasszonyfáról

Fotó: TOM ROWLAND

Ács Attila, Ostffyasszonyfa polgármestere bevallotta, féltek, hogy az időjárás keresztül húzza a számításaikat, mivel nagyon sok eső esett a múlt héten, de szombaton az idő velük volt és kitartott végig. 12.30-tól négy órán át tartott a szüreti felvonulás, hét járművel, két lovasfogattal és lovasokkal vonultak végig a falu utcáin. A menettel tartottak a nicki Fergeteg tagjai is, akik egy-egy megállónál rövid néptáncbemutatót tartottak. Sok helyen várták és kínálták a menetben részvevőket itallal, süteménnyel, pogácsával. A felvonulást követően a művelődési ház udvarán folytatódott a rendezvény. A színpadi zenés produkciók után bállal folytatódott az este egészen hajnalig.

Az ostffyasszonyfai szüreten Ferenczi Bebi hazai pályán lépett fel.
Az ostffyasszonyfai szüreten Ferenczi Bebi hazai pályán lépett fel.
Fotó: Mihácsiné Gerbert Kinga

 

A hazai kötődésű Dirty Slippers és a Republic gitárosa is koncertezett

Ács Attila polgármester úgy fogalmazott, hogy hatalmas megtiszteltetés volt számukra, hogy a zenekar tagjaival együtt vendégül láthatták a legendás Republic zenekar egykori gitárosát és dalszerzőjét. Ugyanis, Tóth Zoltán, a Republic 1990-2013 közötti korszakának a gitárosa, Cipő szerzőtársa és a zenekar hangszerelője csatlakozott a Dirty Slippers 15. jubileumi turnéjának fontos koncertjéhez. Ferenczi Bebi, aki Ostffyasszonyfán nőtt fel, a hazai pályán adott fellépésen látta vendégül a legendás gitárost, zenekarukkal.

Tóth Zoltán a Hang vagy Jel és a Rendetlen gyerek című Dirty Slippers-dalokban működött közre, de természetesen a nagy Republic-slágerek sem maradtak el, mint a Ha itt lennél velem vagy a Szeretni valakit valamiért.

- Jó érzés volt otthon játszani, mert már csak ritkán tudok haza járni. A nagyobb családdal, barátokkal és ismerősökkel mostanában sajnos csak ilyen, nagyobb rendezvényeken tudok találkozni. Mindenkinek örültem, akit láttam a koncertünkön, főként a családomnak és a barátaimnak - mondta el Ferenczi Bebi a koncert kapcsán.

Ez a koncert volt a zenészek első koprodukciója, amelyet 2025. február 21-én egy közös nagykoncert követ majd Budapesten a Dürer Kertben.

Tökéletesen bemutatja a helyi közösség összefogását, hogy a zenekar felkérésére a koncert fotóit készítő Mihácsiné Gerbert Kinga a munkadíját az ostffyasszonyfai óvodások számára ajánlotta fel, hiszen minden évben a Szüreti Fesztiválon a szülői munkaközösséggel együtt gyűjtenek a legkisebbeknek. Kinga a kirakodó vásárra is készített portékákat, de ezen felül szeretett volna anyagilag is hozzájárulni a picik boldogságához. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában