Időjárás

2024.09.11. 06:40

Bikinire nagykabát - Megkérdeztük a szakértőt: itt van az ősz?

Hétvégén 30, hétfőn 16 fokot mutatott a hőmérő a délutáni órákban - éles váltással köszöntött be az ősz Vas vármegyébe. Pétervári Tibor, a HungaroMet helyi észlelője elmondja, mire számíthatunk a következő napokban.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Szendi Péter

A sokéves tapasztalatoktól eltérően nem augusztus 20-án, hanem szeptember 9-én ért ide az évszakváltó front. Hétfőn egy beágyazott zivatarrendszer nyomán jelentős mennyiségű csapadék érkezett a térségbe, és mindössze 16-20 fok közötti értékeket mérhettünk. A szerdai nap időjárás ígérkezik a legnyugodtabbnak a héten: a sok napsütés hatására 20-23 fokig melegszik a levegő. Csütörtök délután aztán újabb ciklon éri el az Alpokalját, amely újabb jelentős mennyiségű csapadék és erős, olykor viharos erősségű szelet hoz magával. Ezeken a napokon nem lesz melegebb 12-13 foknál.  

Éles váltás ez, optimális esetben hetek alatt kellene átszokni ezekre az október végi időjárásnak megfelelő hőmérsékletekre- mondja Pétervári Tibor, aki úgy látja: lesz még vénasszonyok nyara, de a lakásban lévő meleget most már inkább őrizzük meg, minthogy kiengedjük. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!