Árhullám 2024

2024.09.17. 12:50

Ausztriában továbbra is magas a készültség - Ötre emelkedett a halálos áldozatok száma

Ausztriában valamelyest csökkent a folyók vízszintje, de az árvízkészültség továbbra is magas, több helyen gátszakadásokra és földcsuszamlásokra számítanak, és még mindig sok háztartásban szünetel az áramszolgáltatás - mondta el kedd reggel Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartomány miniszterelnöke.

Vaol.hu

Forrás: ORF

Az árvíz halálos áldozatainak száma ötre emelkedett. Hétfő este egy férfi vízben lebegő holttestét találták meg Klosterneuburgban, kilétét és halálának okát még vizsgálják. Kedden reggel a tullni körzethez tartozó Würmlában egy 81 éves nőt találtak holtan vízzel elárasztott otthonában a mentők. Keddre virradóra Alsó-Ausztriában hét településről evakuálták az embereket a Tullni-medencében. 

A vöröskereszt ezer fő elhelyezésére alkalmas átmeneti szálláshelyet alakított ki. A tartományban 21 helyen észleltek gátszakadást hétfőn, az árvíz okozta károk helyreállítása heteket, sőt akár hónapokat is igénybe vehet. Alsó-Ausztriában több mint 270 út továbbra is víz alatt van, és 26 települést nem lehet az ár miatt szárazföldön megközelíteni. 

Az árvízkatasztrófa miatt lefújták Ulf Kristersson svéd miniszterelnök és új külügyminisztere, Johan Forsell szerdára tervezett bécsi látogatását, amelyen migrációs témákat vitattak volna meg osztrák kollégáikkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában