Vonatbaleset

2024.07.16. 10:50

Vonattal ütközött egy személyautó Vas vármegyében - újabb részletek, helyszíni fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Kedden reggel egy Renault személyautó haladt Csánig belterületén, a Fő utcában, a sofőr az előtte haladó biciklist figyelte, ami áthaladt a vasúti átjárón. Az autó is behajtott az átjáróba, de a sofőr egy vonat dudálására lett figyelmes, ezért hirtelen a fékre lépett, de a jármű így is ütközött a körülbelül 100km/h-s sebességgel érkező Intercity szerelvénnyel. A személyautó szerencsére nem került a vonat alá, hanem arrébb lökte az autót, így a benne utazó három ember nem sérült meg. A Budapestre tartó Intercity vonaton több mint 130 ember volt, itt sem sérült meg senki.

Fotó: Horváth Balázs

Úgy tudjuk, hogy a kerékpáros is már tilos jelzésen haladt át az átjáróban, az érkező vonat emiatt dudált, ez mentette meg a személyautóban utazókat, mert a figyelmetlen sofőr így az utolsó pillanatban a fékre tudott lépni.

Fotó: Horváth Balázs

A vonat utasaiért három busz érkezett, azzal folytathatták az útjukat, a mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszt, a vonatközlekedés is szünetelt.

Fotó: Horváth Balázs

Előzmény:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában