Riasztás

2024.08.08. 08:50

Ammóniaszivárgás miatt kellett elhagyniuk a dolgozóknak egy sárvári húsfeldolgozó üzem csarnokát (Frissítve!)

Ammóniaszivárgás miatt kellett elhagyniuk a dolgozóknak egy sárvári húsfeldolgozó üzem csarnokát szerdán – tudtuk meg a katasztrófavédelem csütörtöki tájékoztatójából.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Folyadékszelep meghibásodása miatt szivárgott az ammónia tegnap reggel egy húsfeldolgozó üzem sárvári gyártócsarnokának padlásán, a Soproni utcában. Az ammóniaszivárgást a sárvári hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor kiérkezése előtt a helyi szakemberek megszüntették, a csarnokot erre az időre harminckilenc dolgozó hagyta el. Az egységek átvizsgálták a csarnokot, a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, mérőműszereik azonban már nem mutattak ammóniaértéket. A szellőztetést követően a dolgozók visszatérhettek a gyártósorokra. Az eset során nem sérült meg senki - számolt be róla a Katasztrófavédelem.

Frissítve!

A cég kisvárdai üzemében ez év áprilisában ammóniamérgezés miatt került több dolgozó kórházba – írta meg akkor a Mandiner az Rtl tudósítására hivatkozva. Akkor az ammónia a daraboló részlegen került a levegőbe egy meghibásodott hűtőrendszerből egy késő esti műszak közben. Az érintetteket két kórház, a kisvárdai és a nyíregyházi sürgősségi osztálya látta el, és enyhe mérgezés tüneteit mutatták, mint például égő, kaparó torokfájdalom és köhögés. A többségük már másnap hazamehetett. 

Később újabb hat dolgozót kellett a mentőknek rosszullét miatt az üzemből kórházba szállítani – erősítette meg akkor az RTL-nek az Országos Mentőszolgálat. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában