Lebuktak

2 órája

Egymillió eurót tettek zsebre az osztrák és a mexikói drogkereskedők

A salzburgi rendőrség letartóztatott egy feltételezett kábítószer-kereskedő bandát. Öt salzburgi és két mexikói állítólag több mint 100 kilogramm függőséget okozó anyagot és körülbelül 15 000 függőséget okozó tablettát értékesített Salzburg és Flachgau városában 2023 áprilisa és 2024 májusa között.

Vaol.hu

Forrás: ORF

A gyanúsítottak állítólag Németországon keresztül hozták be a kábítószert nagy mennyiségben Ausztriába, és több mint egymillió eurót kerestek az eladásból - írja az ORF.

Sok anyagot lefoglaltak

A kábítószer ellenes rendőrök 2024 februárjában kezdték meg a nyomozást, a májusi házkutatás során nyolc kiló kannabisz, több mint 100 gramm kokain, több mint két kiló ketamin, több mint másfél kiló MDMA és mintegy 1800 függőséget okozó tabletta után. lefoglalták. Ekkor három gyanúsítottnál kattant a bilincs. Még mindig őrizetben vannak.

A mexikóiak még mindig szökésben vannak

Három másik gyanúsítottat szabadon engedtek, egy 28 éves mexikói pedig jelenleg szökésben van. Elfogatóparancs alapján keresik.

A vádlottak a szökevényen kívül öt, 19 és 22 év közötti salzburgi fiatal, valamint a mexikói 31 éves honfitársa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában