Elkapták a terjesztőket

2024.10.11. 11:43

Hatalmas drogfogás Vasban – ott voltunk a rendőrség tájékoztatóján, újabb részletek derültek ki

Amfetamin tartalmú fehér port, különböző tablettákat és 600 grammnyi marihuánát is találtak a gyanúsítottnál, aki akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Csabai Bernadett

Tóth László alezredes nyilatkozott lapunkak a kábítószer fogásról

Fotó: Szendi Péter

A Vas Vármegyei Rendőr-Főkapitányság és a Sárvári Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóságának közreműködésével, közös akció keretében fogta el és hallgatta ki gyanúsítottként azt a 35 éves vépi személyt, aki megalapozottan gyanúsítható kábítószer-kereskedelemmel. 

Tóth László, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője tájékoztatta lapunkat a kábítószer fogás részleteiről
Tóth László, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője tájékoztatta lapunkat a kábítószer fogás részleteiről
Fotó: Szendi Péter

Ritka az ekkora kábítószer fogás Vasban

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül hatmillió forint, az eljárással 1000 adagnyi drogot sikerült kivonni a forgalomból, ami jelentős mértékűnek számít - tájékoztatta lapunkat Tóth László rendőr alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.

Hozzátette, hogy a férfi vépi lakásán és Szombathelyen bérelt garázsában tartott kutatás során lefoglaltak közel 1300 grammnyi, műanyag tasakban tárolt, fehér színű, por állagú, kábítószer-gyanús anyagokat, különböző tablettákat hatvan grammnyi mennyiségben, illetve körülbelül 600 grammnyi zöld növényi törmeléket, azaz marihuánát.  Lefoglaltak továbbá a porciózáshoz használatos tárgyakat, például műanyag tasakokat, mérlegeket, másfél millió forintnyi készpénzt, de még boxer és vipera is előkerült az eljárás során.

Megállapították, hogy a fehér por állagú anyag amfetamint tartalmaz, amelynek a tiszta hatóanyag tartalma további szakértői vizsgálatot igényel. Amennyiben a hatóanyag tartalom eléri a csekély mennyiség felső határát, akkor a jelenlegi 2-8 évig terjedő szabadságvesztés helyett a gyanúsított 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is számolhat.

Az eljárás során további öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akiket szintén kábítószer-kereskedelemmel vádolnak, ők jellemzően 18-24 év közötti fiatalok. A 35 éves vépi férfi az első számú gyanúsított, őt őrizetbe vették, letartóztatását a Szombathelyi Járásbíróság már el is rendelte, a többiek szabadlábon védekezhetnek. 

Azt is megtudtuk a vasi alezredestől, hogy kábítószer-kereskedők jellemzően a szombathelyi bérelt garázsban árulták a drogot ismeretségi körüknek. 

Az amfetamint három-négyezer forint gramm áron, a marihuánát kétezer-ötszáz forint gramm áron adták el. 

- A büntetőeljárás során további szakértői vizsgálatokkal próbáljuk megállapítani, hogy a többi lefoglalt kábítószer-gyanús anyag pontosan mit tartalmaz és ennek megfelelően fog változni a bűncselekmény gyanúsítása - zárta nyilatkozatát Tóth László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában