Rengeteg sérült

3 órája

Megrázó felvételek érkeztek a zalai buszbalesetről, kiderült hogyan történt a karambol

A busz egy személyautóval ütközött Alsónemesapátinál: azóta kiderült a Volkswagen sofőrje záróvonalnál előzött és frontálisan karambolozott a busszal.

MW

Szombat éjjel Alsónemesapáti térségében egy személygépkocsi frontálisan összeütközött a Volánbusz menetrend szerint járatával

Forrás: zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

Szombat éjszaka összeütközött a Volánbusz egy menetrend szerint járata és egy személykocsi a 76-os főút 47-48-as kilométere között, Alsónemesapátinál.

A zaol információi szerint a Zalaegerszeg felől Zalacsány irányába tartó magyar rendszámú Volkswagen Passat fiatal sofőrje egy előtte haladó kocsisor előzésébe kezdett – ezt a rendőrségi szóvivő is megerősítette –, s ennek során ütközött össze a szemből érkező autóbusszal. 

A baleset olyan szakaszon történt, ahol előzési tilalom van érvényben, amit a közlekedési jelzőtáblán túl záróvonal is jelez.

A személygépkocsit egy 20 éves sofőr vezette, aki záróvonalnál előzött a sötétben
Fotó:  Pezzetta Umberto / Forrás: zaol.hu

A vármegyei hírportál úgy tudja, 

a Setra típusú, háromtengelyes autóbusz az ütközést követően mintegy negyven métert haladt még előre az útpadkán, majd legurult a rézsűn, s csak annak alján borult oldalára. Az autóbusz vezetője egy tapasztalt sofőr volt, aki látva a szemből érkező személyautót, igyekezett lehúzódni az úttestről, a balesetet elkerülni azonban nem tudta.

 Azzal, hogy a kerekein állva vitte le a járművet a rézsűn, valószínűsíthetően súlyosabb sérülésektől mentette meg utasait. A balesetet okozó személygépkocsit ütközéskor az autóbusz visszalökte. Ebben a járműben ketten tartózkodtak, a súlyos sérüléseket szenvedett sofőrt és a könnyebben sérült utast a tűzoltók szabadították ki a teljesen összetört személyautóból.

A busz az árokban, az oldalára borulva állt meg. 18 ember sérült meg, közülük öten súlyosan.

 

A balesetben 18 ember sérült meg a buszról három, a személyautóból két súlyos sérültet vittek el a mentők
Fotó: Pezzetta Umberto / Forrás: zaol.hu

Sznopek Veronika vasárnap délelőtt további információkkal, illetve az adatok pontosításával is szolgált a zaolnak. Az autóbuszon 38 fő utazott, a személyautóban ketten tartózkodtak. A sérültek száma összesen 18 fő, ebből öten szenvedtek súlyos sérülést. A buszsofőr nincs a sérültek között. 

A balesetet az elsődleges vizsgálatok alapján egy 20 éves férfi okozta, aki az előzni tilos tábla hatálya és a záróvonal ellenére kocsisor előzésébe kezdett, ám a manővert már nem tudta befejezni.

Lelkileg nagyon megviselte a szombat esti baleset az autóbusz vezetőjét, aki mindent megtett az ütközés elkerülése érdekében. Az autóbusz totálkárosra tört. A Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága arra hívta fel a figyelmet, hogy

 azokon a járatokon, amelyek biztonsági övvel rendelkeznek, feltétlenül kössék be magukat, hiszen az eszköz életet menthet!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!